Beauty

Weg met die buik!Tips van Drill Instructor Barbara - Waarom is die strakke buik nou zo belangrijk?
Duidelijk zichtbare buikspieren zijn het kenmerk van een goede conditie. Je kunt veel klachten (hart- en vaatziekten, diabetes en hoge bloeddruk ) voorkomen door je vetpercentage binnen de perken te houden.
Een vetcel kan uitdijen tot wel 1000 keer zijn originele grootte en maakt daarna twee of meer kopieën van zichzelf. En het ergste; als er eenmaal een nieuwe vetcel is aangemaakt komt je er nooit meer vanaf.
Als je makkelijk vet opslaat op je buik is het echt belangrijk om goed op je eten te blijven letten en veel te bewegen. Buikvet is namelijk gevaarlijker omdat het in de omgeving van je hart, nieren en andere organen ligt opgeslagen.
Dus; weg met die buik. En dat doen we door beenspieroefeningen. Ja, inderdaad, beenspieroefeningen. Het trainen van de grote spiergroepen stimuleert tot verhoogde productie van spieropbouwende hormonen. Extra spiermassa dus wat de vetverbranding op de hoogste stand zet.. en dus worden de buikspieren zichtbaar!
Dit betekent natuurlijk niet dat je je alleen maar moet focussen op het trainen van de beenspieren, uiteindelijk gaat het om een full body workout, het liefste in een circuitvorm waarin je alle oefeningen in een hoog tempo afwisselt. Zo blijft je hartslag hoog en dus de verbranding ook.
1 kilo spiermassa laat je lichaam dagelijks 100 calorieën extra verbranden.
Schrik niet als je in gewicht ineens aankomt. Spieren wegen nou eenmaal meer dan vet. Test je vooruitgang liever door een oude skinny jeans uit de kast te pakken.
Hou Good2b goed in de gaten, er komen regelmatig oefeningen langs die je makkelijk thuis kunt doen!
[IMG01] Succes!
Barbara den Bak
www.thebootcampclub.nl

Deel dit artikel
Back to top