Beauty

Flawless face in 10 minuten

Beauty tip van Amanda Rijff - Hoe zorgen we er voor dat we fris en stralend voor de dag komen? Door er opgemaakt, onopgemaakt uit te zien. Welke key- attributen hebben we hiervoor nodig? Nu zou ik dit adagium wel wat willen aanscherpen. Je huid is je visitekaartje dus het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezicht er rustig en stralend uitziet.
Om dit optische resultaat te bereiken zijn hier in de regel vier basis producten voor nodig. Een primer, een tinted moisturizer, concealer en setting powder. Een primer is een buffer en beschermlaag voor de huid, en zorgt ervoor dat vrije radicalen worden geabsorbeerd. Een goede primer bevat antioxidanten zoals vitamine A, C, E. Een hydraterende versie om de vochtarme huid een boost te geven, een olie vrije versie dat mede door het komkommer extract kalmerend en verkoelend werkt. Tinted moisturizer is een foundation in de lichtst mogelijke structuur die de huidstructuur doorlaat maar wel egaliseert en, als het even kan minimaal een SPF 20 bevat. Breng deze twee producten na elkaar, als een dagcrème aan, een beetje concealer onder de ogen om je kringen optisch te verdoezelen en je bent bijna klaar.
Eerst even terug naar de concealer. Een concealer moet doen wat het betekent: verhullen. Daarnaast hoort een concealer de huid onder de ogen te hydrateren, en bevat het lichtweerkaatsende bestanddelen. Wanneer je de moeite neemt om deze producten in je schaarse tijd, in de ochtenduren aan te brengen, wil je graag dat dit gedurende de dag mooi blijft zitten. Gebruik hiervoor een transparante setting powder, het zorgt ervoor dat de concealer wordt gefixeerd, en voorkomt craquelé onder de ogen.
De mineral finishing powder werkt als een topcoat. Door geperste mineralen en toevoegingen als koper en zinkoxide wordt je huid optimaal beschermd, behoud de huid haar glans maar glimt de huid niet, en voelt zijdezacht aan.
Vergeet overigens niet om het juiste gereedschap te gebruiken, dit is namelijk echt het halve werk. Een goede concealer kwast en een kwalitatief goede poederkwast om de finishing powder mee aan te brengen zijn onontbeerlijk. Heb je nog 1 minuut over? Gebruik een ogen basis in de kleur van je huid. Dit zorgt er namelijk voor dat het oogwit helderder wordt, en kleurverschillen op het oogbed onzichtbaar. Een minikit van dit alles is overigens erg handig, het neemt weinig ruimte in je al overvolle tas, en het is wel zo gemakkelijk wanneer je van kantoor naar cocktail gaat.
[IMG01] Deze tip komt van Amanda Rijff
(beeld laura mercier)

Deel dit artikel
Back to top