Fashion

Hans Ubbink AW 2013-2014

Report - Met Amsterdam Fashion Week in zicht, toonde de Nederlandse ontwerper Hans Ubbink gisteravond op 11 januari in Amsterdam zijn nieuwe herfst/winter 2013/2014-collectie. Na de intieme setting van zijn vorige modeshow in Het Grachtenhuis aan de Herengracht, werd er nu gekozen voor het nieuwe hoofdkantoor van Hans Ubbink. Onder toeziend oog van Grazia’s hoofdredactrice Hilmar Mulder, Esquire’s hoofdredacteur Arno Kantelberg, schrijver Bart Chabot en actrice Marly van der Velden werd de collectie voor zowel dames als heren geshowd.
Tekst: Leonie Oude Elferink
Foto’s: Jeroen Snijders
[IMG01]


[IMG02]

Luxueuze feel
Een draagbare collectie was te zien, maar met een luxueuze feel door het rijke gebruik aan materiaal. Van zijde, leer en wol tot aan embellished stukken: vele stoffen passeerden de revue. Het kleurenpalet bestond uit uiteenlopende kleuren, zoals camel, bruin, verschillende tinten groen, dieppaars en bordeaux, maar ook zwart en donkerblauw. Een opvallende print die diverse keren terugkwam in de collectie, was een romantische print van het Engelse platteland. Voor zijn nieuwe collectie toonde Hans voor vrouwen veelal broeken (waaronder flared pants met een hoge taille), hoewel er ook erg zachte, vrouwelijke looks werden getoond.
[IMG03]


[IMG04]

Glamrock
Voor de heren is er gekozen voor een glamrock-stijl, wat terug te zien was in de leren quilted jacks, jasjes met slanke revers en leren broeken. Geen drukke prints, maar eenvoud en mooie details. De strik en stropdas kwamen ook deze keer weer terug in zijn nieuwe collectie. Hoewel de collectie erg stoer en casual oogt, straalt het wel een vorm van luxe en elegantie uit.
[IMG05]


[IMG06]

Nieuwe vorm van truttigheid
De inspiratie voor zijn nieuwste collectie heeft Hans uit een schemerlamp gehaald. Hij had vele dessins ontworpen, maar het juiste dessin kon maar niet worden gekozen. Totdat hij in een kringloopwinkel een schemerlamp tegen het lijf liep, waarmee hij de basis kon leggen voor alle prints in zijn collectie. Hans Ubbink geeft met zijn collectie de truttigheid van deze schemerlamp een geheel nieuwe betekenis.
[IMG07]


[IMG08]

Afterparty
Na afloop van de finale nam Hans Ubbink zelf een microfoon in de hand om iedereen uit te nodigen voor het feest waarmee de opening van het nieuwe hoofdkantoor op het Oostenburgereiland werd gevierd. Onder het genot van een drankje kon er gefeest en geproost worden met de designer himself, op zijn nieuwe collectie en op het nieuwe hoofdkantoor. Congrats, Hans!
[IMG09]


[IMG10]


[IMG11]


Deel dit artikel
Back to top