Fashion

Praag Premier Fashion Week

Dag 2 - Chocolademouse als ontbijt.. Jummie jummie! Ze weten je hier in Praag wel te verwennen zeg. Ik besluit eerst braaf voor een schaaltje yoghurt met fruit te gaan, maar als ontbijttoetje wil ik hem mezelf toch niet onthouden. Chocolade en mode gaan hand-in-hand toch?
Tekst en foto's: Letizia Luijs
Fashionable Design Lab
We beginnen onze tweede Praag Premier Fashion Week dag met een bezoek aan het Openstudio Designblok Event, ook wel het Design Lab genoemd. In een oud paleis presenteren designers, design studio’s en studenten interieur design, fashion design, sieraden en moderne kunst. Het is een enorm paleis met zes verdiepingen waar we zeker een paar uurtjes zoet zijn met nieuw talent ontdekken.
[IMG01]

Jan & Henry
Het interieurdesign van Jan & Henry is geweldig! Enorm artistiek maar toch te plaatsen in de meeste woningen. Ook de schoenen van Eliška Kuchtová zijn een erg artistiek maar tegelijkertijd ook erg draagbaar, een perfect evenwichtige combinatie die vaak onderschat word door designers.
[IMG02]

Eliška Kuchtová
Ook de drie Elle Fashion Week talenten, Karonlina Juřiková, Monika Krobava en Tereza Ujeviĉová showen hun prachtige fashion designs al, vlak voordat hun show vanavond begint, erg gedurfd! Toch ook wel heel mooi om hun ontwerpen van zo dichtbij te zien zodat ieder detail zichtbaar is. Een ander mooi fashion initiatief is ‘Fashion Road’, een samenwerking tussen tien modeontwerpers uit Tsjechië, Armenië, Denemarken, Duitsland en Engeland. De look van de kledingstukken is een tikkeltje middeleeuws met elementen van nu.
[IMG03]

Tereza Ujeviĉová
[IMG04]

Fashion Road
Moderne kunst meets barok
Na deze verfrissende kijk op mode en interieur design hebben we allemaal knorrende buiken, tijd voor de lunch in het Yasmin hotel dus. Ik moet toegeven dat ik nog nooit zo heerlijk geluncht heb! Als ik terugdenk aan die boterzachte carpaccio met een garnering van pesto, Parmezaanse kaas en rucola en die frisse pompoensalade met gegrilde zalm en tonijn loopt het water me weer uit de mond, hmmm!
‘s Middags is het tijd voor het Super Studio Designblok event in het Glam-Gallas Paleis, een plek waar moderne kunst en barok samenkomen. Het Glam-Gallas in een prachtig en zeer indrukwekkend barokpaleis, compleet met enorme kristallen kroonluchters, gouden ornamenten en plafondschilderingen. In dit overweldigende paleis showen ontwerpers hun kleding, sieraden en kunst. Het is een aparte mix maar zeker een mooie ervaring.
[IMG05]


Glam-Gallas Paleis
Artistieke shops en prinsessenjurken
Omdat we gisteren niet genoeg tijd meer hadden om de Qubus Design Studio en Artel te bezoeken doen we het nu. Ik ben blij dat we toch nog die tijd nemen want het zijn super leuke winkels! Qubus Design Studio verkoopt conceptueel interieur design maar ook jeans van Japan Blue. Artel verkoopt vooral sieraden van Bohemia kristal, gemaakt door Tsjechische sieradenontwerpers, een specialiteit uit Praag. Leuk is dat ze de vrouwelijke sieraden mixt met ouderwets kinderspeelgoed, een vreemde mix die toch ook weer naadloos op elkaar aansluit als de Artel huisstijl.
[IMG06]

Qubus
[IMG07]


Qubus
Last but not least bezoeken we de winkel van Bianca Matragi, een modeontwerpster die alleen jurken ontwerpt voor prinsessen en andere rijke dames. Voor lange jurken vol met diamanten of edelstenen draait Bianca Matragi haar fashionable hand niet om. Deze winkel is één van de eerste waar jurken hangen die betaalbaar en draagbaar zijn voor een wat groter publiek. Ik ben verliefd. Zoveel mooie jurken, ieder ontwerp lijkt perfect. Zachte glanzende stoffen, klassiek kant, mooie pasvormen, wauwie!
[IMG08]

Bianca Matragi
Als afsluiter van alle designbezoekjes eten we een lekker warm soepje bij Soup in de City, een onderdeel van het Fusion Hotel waarover ik in een later stuk meer zal schrijven.
[IMG09]

Soup in de City
Men by ZOOT
Vandaag bezoeken we de shows van de nieuwste modetalenten uit Praag. De eerste show is van Men by ZOOT, een presentatie van de drie meest upcoming modeontwerpers in mannenmode. Sistersconspiracy staat bekend om zijn eclectic look en ze showen erg veel kleurrijke printed looks. Mirka Horká staat bekend om de kleurrijke mannencollecties, wat dit seizoen wel meevalt. Ik zie tijdens de show minimalistische looks in exact drie kleuren; zwart, wit en rood. Muset staat bekend om zijn scherpe snit en minimalistische designs en dat krijgen we ook te zien tijdens de show in veelal grijs en zwart.
[IMG10]

Mirka Horká
Elle Fashion Talents
Na deze shows moeten we even wachten op dus volgende show dus ga ik met Ela (Elle Decoration, Polen) en Sanne (Talkies, Nederland) ergens gezellig wat drinken. De Elle Designblok Fashion Talents zijn zeker het wachten waard. Karonlina Juřiková, Monika Krobava en Tereza Ujeviĉová showen nu op de catwalk hun werk en dat geeft toch een heel andere look dan aan de muur.
[IMG11]

Monika Krobava
Karonlina Juřiková showt veel stukken met een scherpe snit in zacht beige, wit en zwart. Monika Krobava houdt ook van die scherpe snit, alleen kiest zij voor wit, grijs en zacht beige. Tereza Ujeviĉová sluit af met een hele frisse, kleurrijke show.
Wij sluiten de dag af met een burger, frietjes en een cocktail in de 360º bar. Op naar de volgende Praag Premier Fashion Week dag!
www.czechtourism.com

Deel dit artikel
Back to top