Fashion

The Sartorialist – Closer

Book review - Nieuwe media in de oude vorm van een boek. Scott Shuman publiceert het beste van zijn werk in een nieuwe penguinuitgave. Een van ‘s werelds belangrijkste fashion bloggers is nu uniek in boek verkrijgbaar.
[IMG01]

De toonaangevende New Yorkse Sartorialist kijkt met geheel eigen ogen naar de wereld. Al sinds 2005 fotografeert Shuman mensen op straat voor zijn blog op thesartorialist.com. Inmiddels heeft hij meer dan 14 miljoen maandelijkse bezoekers. Zijn boek Closer gaat door waar we The Sartorialist van kennen, foto’s van opvallende fashion zo van de straat geplukt.
[IMG02]

Maar in Closer worden ook de meest opvallende en inspirerende mensen met hun fashion style in de buurten van ver buiten de Big Apple geportretteerd. Seoul, Rio de Janeiro en Europese steden. Mensen die hun sterke identiteit in hun look stoppen. Zowel toevallige passanten als bekenden poseren voor de fotograaf.
Closer is daarmee een geweldige global style guide. Van de vrouwen uit New York tot de mannen in Milaan. Een boek om de wereldwijde mode in de peiling te houden, net als Shuman’s oude vertrouwde blog.
*4 sterren*
The Sartorialist – Closer / Scott Shuman / Penguin books / 512 pagina’s / 24,99 euro / ISBN 978-0-718-19439-0
[IMG03]

Deel dit artikel
Back to top