Fashion

Modeontwerpster Charlotte Kan

Good2b podium - Elke week laat pr-bureau De Wolven op good2b een kunstenaar aan het woord. Over passie, waar de inspiratie wordt opgedaan en de tips die hij of zij voor je heeft.
Charlotte Kan (modeontwerpster)
Tijdens de Amsterdam International Fashion Week opent de conceptstore WARDROBE #01 zijn deuren. Deze tijdelijke winkel in Boutique Mélangetrois in Magna Plaza Amsterdam, is drie weken open (12 januari tot en met 31 januari). Naast items uit de collectie van onder andere Bas Kosters, Femke Agema en Kings of Indigo, komt er ook kleding van modeontwerpster Charlotte Kan te hangen. Kan heeft al een aantal collecties op haar naam staan. Haar ontwerpen zijn veelzijdig en vrouwelijk, maar ook functioneel en zonder franje. Kleding waarmee je modieus de dag doorkomt of je nou naar je werk, de supermarkt of een feestje gaat.
[IMG01]


Haalt inspiratie uit..
Charlotte Kan doet veel ideeën op tijdens het struinen op het internet waar ze in aanraking komt met het werk van fotografen, kunstenaars, modebloggers en andere creatieven. Een lange wandeling in de bossen of op het strand leiden vaak tot het ontstaan van nieuwe ontwerpen.
[IMG02]

Is het meest trots op…
Het Play&Pose project
Voor het Play&Pose project vraagt Kan steeds verschillende personen om kleding van haar te presenteren op hun eigen manier. Voorwaarde is dat de deelnemers zelf de kleding aantrekken en stylen. Op dit moment zijn verschillende modebloggers hier mee bezig. Hou de site van Charlotte in de gaten als je wil weten wie dit zijn. In 2007 werkte de singer songwrite Elkie Vanstiphout aan het project mee en in 2010 Iris Jans. In 2012 zijn er nieuwe projecten binnen Play&Pose, zoals een "mini-pop-up-shop-in-shop" wat in verschillende Nederlandse steden komt.
[IMG03]

Is fan van…
Rothko en Stan Brakhage. Beide kunstenaars werken op een geheel eigen manier met kleur. Het lijkt Charlotte Kan geweldig om stoffen te ontwerpen geïnspireerd op hun werk.
Tip van Charlotte om te gaan zien…
Een installatie van Christian Boltanski in Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Daar is nu ook een tentoonstelling ‘De donkere kamer’ over de geschiedenis van fotografie in een verassende opstelling.
Meer over… Charlotte Kan begon haar modelabel in 2008, een jaar nadat ze cum laude is afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Meisjes die modieuze zelfportretten maken, fascineren haar. Deze fascinatie vertaalt ze naar een zeer draagbare collectie met een minimale cut en slimme details. De collectie wordt ontworpen en geproduceerd in kleine oplages in haar atelier in Rotterdam.
www.charlottekan.com
Alle getoonde foto’s zijn gemaakt door Carina Hesper.
[IMG04]


Wil jij ook met je verhaal hier staan? Mail dan naar kunst@dewolven.com

Deel dit artikel
Back to top