Fashion

Tassen van Vlaming Alex Schrijvers

EXPO Tassenmuseum Hendrikje - Tassenmuseum Hendrikje toont van 2 november t/m 9 januari 2011 tassen van de Vlaamse ontwerper Alex Schrijvers. Zijn tassen zijn een volledig Belgisch product; het leer komt uit Vlaanderen en zijn tassen worden of door hemzelf, of in een atelier in Brussel vervaardigd. Het museum wil met deze tentoonstelling aandacht geven aan deze autodidactische Vlaamse ontwerper vanwege zijn bijzondere combinatie van leersoorten, vorm, techniek en kleur.
De tassen van Alex Schrijvers zijn gemaakt van exclusieve leersoorten zoals struisvogel, rogge, salamander, python, krokodil en edelhert. Het meeste leer komt uit België en de meer exotische leersoorten worden in elk geval in België aangekocht. Deze diversiteit aan leersoorten levert originele ontwerpen op en zorgt voor een tijdloos karakter in kwaliteit en in ontwerp. De tassen in zijn nieuwe collectie zijn genoemd naar diverse steden die hem inspireerden voor het ontwerp.
Tassenmuseum Hendrikje toont voor het eerste een Vlaamse ontwerper en wil met de tassen van Alex Schrijvers laten zien dat een 100% Belgisch product internationale allure heeft door zijn ontwerp, vorm en afwerking. Sigrid Ivo, directeur van het Tassenmuseum: ‘Wat Alex Schrijvers bijzonder maakt is dat hij als autodidact zo’n kwalitatief hoogwaardig product aflevert. Ook vind ik het bijzonder dat hij in 6 jaar tijd al zoveel heeft bereikt met zijn ontwerpen. Made in Belgium betekent bij hem ook echt dat het product van A tot Z in België is gemaakt door een Vlaamse ontwerper.’
Over het museum: Tassenmuseum Hendrikje toont de geschiedenis van de westerse tas vanaf de late Middeleeuwen tot heden. De collectie laat zien dat de tas een grote verscheidenheid kent in vorm, functie, materiaal en decoratie. Elke tas vertelt een verhaal over sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen, stijlen in de toegepaste kunst en de mode door de eeuwen heen. Behalve de permanente, historische collectie zijn in het museum wisselende thematentoonstellingen te bezichtigen en organiseert het museum tentoonstellingen van hedendaagse ontwerpers uit binnen- en buitenland. Tassenmuseum Hendrikje is het enige museum in de wereld met zo’n uitgebreide en gespecialiseerde collectie tassen. Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur, www.tassenmuseum.nl.

Deel dit artikel
Back to top