Fashion

Anione Peters The World is FlatVideo - Dinsdag 14 juli presenteerde modeontwerper Antoine Peters zijn nieuwe collectie getiteld 'THE WORLD IS FLAT' op ongewone wijze met de lancering van een popsong en popvideo op Diane Pernet's legendarische mode blog 'A Shaded View On Fashion'. De zomercollectie is geïnspireerd op de popcultuur, designerkleding dragende popsterren en een eigenwijze kijk op modepresentaties. Maar het is vooral een speelse doch elegante collectie met de voor Peters zo kenmerkende zelfbenoemde 'one size fits all elegance'.
De collectie bestaat uit ‘verschoven' kledingstukken en een huizenhoge kleurplaat van platte pin-ups die zijn ingekleurd met 'oppervlakkige' make-up als print. De lijn is uitgewerkt in comfortabele materialen en flatterende silhouetten die op verschillende manieren te dragen zijn.
ANTOINE PETERS staat voor optimisme, een lach. Een wereld waarin alles mogelijk is en iedereen gelijk is; THE WORLD IS FLAT. Het thema komt letterlijk en figuurlijk in alle lagen van de collectie voorbij. Zo zijn de ruimtelijke silhouetten en draperieën ontstaan vanuit een spel met verhoudingen en verschuivingen binnen platte patronen, is de print van deze collectie een huizenhoge uitvergrote kleurplaat die gefragmenteerd ieder kledingstuk willekeurig 'inkleurt' èn hiermee uniek maakt. En lijken de schoenen, die in samenwerking met Jelske Peterson zijn gemaakt, en de hoofdtooien, door Eva Nip, zo uit de kleurplaat te zijn geknipt.
Antoine Peters: "Zelfs de kleurplaat sluit inhoudelijk aan op het thema. Ik heb de 3D draagster verbeeld door middel van 'platte' 2D pin-ups, geïnspireerd op oude Vargas tekeningen, en deze ingekleurd met wat voor velen 'oppervlakkige' make-up is. Deze opgeblazen kleuren en structuren geven een te gek effect!"
De kleding, welke ook op de hand zichtbaar was in galerie Magazijn tijdens 'Salon/1', is ondanks het uitgesproken karakter bijzonder draagbaar. Ongewone combinaties van zijdejersey, joggingstof en satijn maken dat de grens tussen daywear en eveningwear vervaagt. Een stijl die Peters zelf typeert als 'one-size-fits-all-elegance'. De meeste kledingstukken zijn op meerdere manieren te dragen en te tailleren. Over lengten van mouwen en jurkjes is goed nagedacht. En vrijwel alle items zijn zelfs in het door Peters zo verafschuwde zwart verkrijgbaar.
De video staat hieronder:

Deel dit artikel
Back to top