Fashion

Meesterlijk zwart in Mode en Kostuum

ZWART - Creaties van Iris van Herpen zijn nu te zien in het ModeMuseum Provincie Antwerpen. De designer heeft drie looks ter beschikking gesteld uit verschillende collecties voor de tentoonstelling ‘ZWART. Meesterlijk zwart in Mode en Kostuum’, een tentoonstelling die de historische fases van de kleur zwart illustreert. Het MoMu heeft verschillende hedendaagse ontwerpers, die een speciale band met zwart hebben, benaderd.
MoMu’s nieuwe tentoonstelling gaat dieper in op de textuur en mogelijkheden van zwart in verschillende materialen zoals bont, leer en kant. De avantgardistische ontwerpen van Iris van Herpen kenmerken zich door een futuristische ondertoon en ongebruikelijke materialen en vormen, waarbij ze veel gebruik maakt van leer en speelt met technieken. De designer stelt drie looks ter beschikking uit haar collecties Fragile Futurity, Mummification en Radiation Invasion.
¬“Ik werk veel met zwart-tinten, omdat het extra diepte geeft aan mijn focus op speciale materialen, vorm, textuur, detail en beweging. Het is voor mij een kleur die altijd blijft vernieuwen,” aldus Iris van Herpen.
De MoMu tentoonstelling omvat daarnaast ontwerpen van Belgische topontwerpers en internationale couturehuizen zoals Alexander McQueen, Viktor & Rolf, Ann Demeulemeester, Olivier Theyskens, Gareth Pugh, John Galliano, Yohji Yamamoto, Rick Owens, Yves Saint Laurent, Givenchy en Chanel. De tentoonstelling loopt tot en met 8 augustus 2010.
Beeld copyright Frederik Vercruysse
www.irisvanherpen.com
www.momu.be.

Deel dit artikel
Back to top