Fashion

Bij elke auto een passende creatie

Maastricht - Nog nooit naar een autobeurs geweest? Wellicht dat je binnenkort voor het eerst gaat! Of het voor de auto’s is, dat is de vraag. Tijdens Interclassics & Topmobiel, een autobeurs die jaarlijks wordt gehouden in het MECC Maastricht, worden dit jaar namelijk niet alleen de mooiste klassieke automobielen tentoongesteld maar is er ook aandacht voor fashion!
Rondom het Top Shops-paviljoen worden een tiental bijzondere klassiekers geplaatst die elk representatief zijn voor hun tijd. Diverse couturiers en designers, waaronder Monique Collignon, Addy van den Krommenacker, Ronald Kolk, Christian Lagerwaard, Huub Rademakers, François-Noël Cherpin en Jan Jansen, presenteren bij elke auto een passende creatie. Op de exclusieve previewavond nemen de couturiers hun muzen of modellen mee en tijdens de rest van de beursdagen worden de creaties op figuren getoond.
Monique Collignon presenteert haar creatie bij een Porsche Panamera. “Vooral de duidelijke lijn van Porsche en de tijdloze uitstraling spreekt mij bijzonder aan in deze auto’s.” Aldus Monique. Ronald Kolk kiest voor een Rolls-Royce Silver Cloud Convertible: “Een Rolls is voor een vrouw natuurlijk de meest spectaculaire auto om uit te stappen bij een gala of een première. Vandaar dat ik bij deze auto een ‘shocking pink’ galajurk presenteer welke met zwart kant is afgezet.” Jan Jansen heeft iets met de Derby, L1 K4 Cruiser. “Ik viel meteen op deze Derby, omdat die auto mij direct aan een mooie vrouw deed denken. Elegant, gracieus en met oh zo veel power,” aldus Jan.
Op 16 januari is het zelfs Ladies’ Day. Op het programma staan onder andere een lezing van couturier Ronald Kolk, een Top Tasters en Veuve Clicquot-lunch bij Hotel Derlon, een shoppingtour door Maastricht en een modeshow.
De beurs is geopend op vrijdag 15 januari van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Kaarten voor de Ladies’ Day kunnen besteld HIER voor 69,50 euro. Losse dagkaarten voor TopMobiel kunnen gekocht worden bij de kassa van MECC Maastricht voor 15,00 euro.

Deel dit artikel
Back to top