Fashion

Interview Frans Molenaar

INTERVIEW - Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Pearle Opticiens heeft de Nederlandse consument op tien brillen mogen stemmen die vijf decennia brilmode vertegenwoordigen. Het winnende model is een zwart montuur uit de jaren '70 (zie foto). Deze retrobril zal medio 2010 opnieuw in productie worden genomen. Couturier Frans Molenaar werkt al sinds 2002 met Pearle samen en had tijd voor good2b om enkele vragen te beantwoorden:
Wat vind je van het winnende montuur? Ik vind het montuur dat heeft gewonnen (zwart, jaren '70) heel mooi, het komt in de buurt van een van mijn eigen brillen, die ik heel vaak draag.
Hoe past het winnende montuur in het huidige modebeeld? Nog steeds goed, het model is vrij tijdloos en daar houd ik van.
Wat zijn de briltrends van aankomende winter? De trends van deze winter zijn grofweg onder te verdelen in 3 categorieen: Citizens, Outdoormen en Nomads. Onder Citizens vallen de grote zwarte - nog een beetje nerdy- maar wel stijlvolle monturen. Bij de Outdoormen- trend horen de brillen met een retro-look: monturen met een kleur, maar toch rustig en met mooie vormen. Tot slot de Nomade-trend: hieronder vallen de extravagante monturen. Ten opzichte van de retrotrend geldt hier: hoe meer kleur en hoe uitbundiger, hoe beter. De bril die Pearle nu opnieuw in productie gaat nemen past dus goed bij de trend Citizends en sluit dus goed aan bij het huidige modebeeld.
Past de bril die je draagt altijd bij je outfit? Ja, ik heb een kleur bril voor iedere outfit. Dus een blauwe bril als ik in het blauw gekleed ben en een rode als ik rood aanheb. Maar ook een gouden montuur bij een gouden horloge, gouden riemgesp en eventuele gouden manchetknopen. Ik style het helemaal door.
Ze zeggen ‘Kleren maken de man’, geldt dat ook voor een bril? Ja, daar ben ik het helemaal mee eens. Een bril is heel bepalend voor iemands voorkomen.
www.pearle.nl

Deel dit artikel
Back to top