Fashion

Verslag: presentatie Prada L'Eau Ambrée

Amsterdam - De terrasjes zitten overvol in de Reguliersdwarsstraat en de zon schijnt fel. Ik ben op zoek naar Door 74/. Hier wordt namelijk de nieuwste geur van Prada genaamd L'Eau Ambrée gepresenteerd. Uiteindelijk sta ik voor een grote zwarte deur, waar geen naambordje op staat. Zou het hier zijn?
Als ik heb aangebeld krijg ik gelukkig een warm ontvangst en stap ik binnen in een prachtige cocktailbar met een zeer stylish interieur. Het plafond is zilverkleurig en geeft een klassieke uitstraling. De ruimte is klein maar de geringe verlichting zorgt voor een intieme sfeer. Ik krijg gelijk een heerlijk bonbon met een verse cocktail aangeboden. 'In de cocktail zitten de ingrediënten van de nieuw Prada geur verwerkt', wordt me verteld. Heel apart. Om me kennis te laten maken met de heerlijke geur wordt deze op de buitenkant van het glas aangebracht. Dit zorgt voor een supersensatie van geur en smaak.
Vervolgens wordt de geur gepresenteerd. L'Eau Ambrée is een toevoeging aan het Prada Classis – gamma, die zorgt voor een frisse aanpak en evenwicht tussen de noten van citroen, meiroos en amber. De geur sluit aan bij de klassieke Prada familie van Amber, Amber Intense en Amber pour Homme. De mix van frisse citroen en de vrouwelijke meiroos en amber is een moderne vertaling van de klassieke geur. Naar mijn mening helemaal voor de vrouw van nu.
De flacon is van zwaar donker glas en heeft een klassieke uitstraling. De kleur verloopt van inktzwart naar grijs en transparant, helemaal naar het voorbeeld van de aflopende kleuren die Prada gebruikt voor de kleding – en accessoirecollecties. Het herkenbare Prada-logo is in goud geschreven. Bij de deluxe uitgave hoort een verstuiver in een elegante zwarte stof.
Of ik de geur wil proberen? Maar natuurlijk! De geur wordt aangebracht op mijn huid, en ruikt in eerste instantie een beetje zwaar. Maar na een paar minuutjes ruikt hij echter heerlijk! Ook fijn: de rest van de avond blijft de parfum zeer aangenaam ruiken.
Na de presentatie krijgen we een heerlijk glaasje champagne, gevolgd door prachtig opgemaakte hapjes. Iedereen klets nog een beetje na en praat enthousiast over L'Eau Ambrée. Op de achtergrond kijk ik naar de bijhorende advertisingcampagne. De beelden zijn gemaakt door niemand minder dan topfotograaf Steven Meisel. De advertentie toont de muzes van Prada die elkaar verleidelijk met de geur besprenkelen. En verleidelijk is de geur zeker!
L'Eau Ambrée is vanaf oktober te koop. Verkrijgbaar vanaf 30 ml.

Deel dit artikel
Back to top