Fashion

Schoenen van Ellen Verbeek

Landelijk - De wintercollectie van Ellen Verbeek is geïnspireerd op de Griekse mythologie, meer bepaald het schilderij van de Franse meester Nicolas Poussin: Het Landschap van Polyphemus. De bloeddorstige cycloop Polyphemus, bedwelmd door zijn liefde voor de nymf Galatea, transformeert in een vreedzaam en liefdevol wezen. Het doek baadt in een romantische en serene sfeer waar god, mens en dier leven in perfecte harmonie met de eeuwig prachtige en natuurlijke omgeving: het idyllische beeld van de Gouden Eeuw. Deze bijzondere inspiratiebron heeft bij Ellen Verbeek geresulteerd in een krachtige collectie schoenen en laarzen vervaardigd uit natuurlijk gelooid leer.
Voor deze collectie vond Ellen Verbeek ook inspiratie in de architectuur. De nieuwe zeppa-hiel die vooraan zacht overloopt in de neus, bestaat uit twee delen en geeft een statige en aerodynamische vorm aan de schoen. Zwart-wit motieven en afgeronde houten hakken en een open geven de collectie een lekker Art-Deco tintje.
Kenmerkend voor de stijl van Ellen Verbeek is het gebruik van binnenin verwerkte plateauzolen die de natuurlijke vorm van het been op subtiele wijze accentueren. De schoenen, met een wollen voering, hebben half puntige, half afgeronde neuzen die in combinatie met een fijne hak garant staan voor een sexy look.
Het nieuwe winter seizoen bestaat eveneens uit een reeks handtassen. De oversized tas met een draagriem vervaardigd uit old-brass kettingen en leer kan zowel crossed als over de schouder gedragen worden. Een tweede model waarin ook de old brass kettingen verwerkt zijn is iets kleiner en dient kort onder de schouder gedragen te worden. De riem van de retro tas is bedekt met kralen in bananenhout en de luxueuze houten sluiting van de soiree-tas maakt het mogelijk de tas zowel als enveloppe als aan de schouder te dragen.
De collectie is verkrijgbaar in drie verschillende materialen: vegetaal gelooid rundsleer met super-lux afwerking voor een luxueuze en natuurlijke look, ruiger en licht generft vegetaal geitenleer voor een stoer imago en gewaxte suede met een fijne print voor een zachtere en elegante afwerking. Als kleuren koos Ellen Verbeek zwart, cuoio (cognackleur), bruin, wit en vino (warm wijnrood).
www.ellenverbeek.com

Deel dit artikel
Back to top