Fashion

REPORT: Jackies Dutch Fashion List

Amsterdam - Jackies Dutch Fashion List, 22 april, 2009, Caffé PC, Amsterdam, aanvang 18,30

Een blauwe lucht, een warm zonnetje en het terras van Caffé PC in de chique P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Dat was de plek waar afgelopen woensdag het tijdschrift Jackie de Dutch Fashion List bekend maakte. Op deze lijst staan de meest invloedrijke Nederlanders in de modebusiness. De jury bestond o.a. uit Jackies Renu Kashyap, fashion director van de Jackie. Uiteraard waren we benieuwd wie er dit jaar op numero uno zou staan. Maar daar moesten we nog eventjes op wachten.
Bij aankomst kreeg iedereen eerst een lekker hapje, een drankje en een lootje? Wat? Ja precies, een lootje. Geen idee wat we hier mee moesten doen, maar hem netjes bewaren deden we wel. De Nederlandse fashion people (van schoenenontwerper Jan Jansen tot stylist en fashion director van AvantGarde Bastiaan van Schaik) waren uiteraard ook aanwezig, benieuwd of ze dit jaar waren genoteerd op de list.
Het is druk op het terras, maar ik heb een heerlijk uitzicht op alle mensen, die (vanuit hun werk) toch nog een schitterende outfit showen. Hoge hakken in overvloed, eveneens als de vertrouwde zwarte zonnebril. Een classis fashion item, dus altijd goed.
Na een uurtje wordt het wachten beloond en blijkt dat het gaat om een loting van fabolous prijzen. Van een haarsteiler met swarovski steentjes, een beachbag van Marc Jacobs tot een gehele outfit (broek, blouse en riem) van Guess. En dat kunnen we natuurlijk altijd gebruiken. Ik ben niet een van de gelukkig winnaars, maar de winnaars zijn absoluut blij met hun mooi prijs.
En dan worden de nieuwe Jackies binnen gedragen! De menigte dringt om het frisse en nieuwe exemplaar te kunnen bewonderen. De reacties variëren van ‘oh, telt hij nog mee dan?!’ tot ‘gelukkig ik ben nog niet van de lijst gedonderd’.
Benieuwd wie er op nummer 1 staat? De nieuwe Jackie ligt nu in de winkel!

Deel dit artikel
Back to top