Fashion

Nieuwe hotspot Ami-e-toi

Arnhem - Op vrijdag 12 juni opent de winkel Ami-e-toi haar deuren voor het grote publiek aan de Weverstraat 24-25 te Arnhem. In de winkel wordt het label Ami-e-toi verkocht, dat gemaakt is door de vrouwen van Mode Met een Missie. De winkelopening valt midden in de derde editie van de Arnhem Mode Biënnale, waarmee Mode Met een Missie samenwerkt met o.a. een catwalkshow en een museale winkelroute.
De collectie De Ami-e-toi is ontworpen door Claes Iversen en kan het beste getypeerd worden als sobere chic. Eenvoudige en vrouwelijke lijnen met soepel vallende stoffen en kleine verborgen details. Zo is in ieder kledingstuk een vintage detail verwerkt, zoals oud kant of antieke knopen. Dit visualiseert de gedachte dat iedereen een tweede kans verdient.
Belangrijke inspiratiebron zijn de jaren ’20 en ’30. Jaren waarin vernieuwing, innerlijke groei en ambachtelijkheid model stonden voor grote veranderingen. De naam Ami-e-toi is een verwijzing naar het Franse woord vriendin en ik.
Boven de winkel in de Weverstraat is een klein mode-atelier ingericht, waar vrouwen werken aan de monstercollectie van Ami-e-toi en verstelwerkzaamheden uitvoeren voor kledingstukken uit de winkel.
Ami-e-toi is gevestigd in de Weverstraat 24-25 te Arnhem. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur. Koopavond donderdag tot 21.00 uur. Zaterdag van 10.00 -17.00 uur en koopzondagen.
Spa ontwikkelde een handig hulpje voor een zuiver moment waar je ook bent: de Spa Watercoach. Hiermee weet je precies hoeveel water je nodig hebt om in topvorm te zijn én blijven! Super handig voor als je gaat shoppen. Klik hier en regel je eigen Spa Watercoach .

Deel dit artikel
Back to top