Fashion

Bas Kosters' 'Rubbish' expositie

Apeldoorn - Op zaterdag 12 april opent Bas Kosters Studio met de expositie 'Rubbish' de deuren van het nieuwe Centrum Beeldende Kunst (CBK) in Apeldoorn. De innoverende kunstenaar en modevormgever Bas Kosters presenteert in de tentoonstelling een selectie werk uit 2003 tot 2008 met duurzaamheid als rode draad, wat onder andere terug te zien is in de parasols, t-shirts, paraplu's en lakens die hij in deze selectie heeft gebruikt als basismaterialen.
Bas Kosters kennen we van de eclectische kleurrijke modecollecties, accessoires, prints, illustraties, performances en schilderijen. Voor 'Rubbish' heeft hij een selectie gemaakt uit de collecties 'Two teacups and a frying pan' uit 2003, 'Dans les rues d'Amsterdam' uit 2006 en een aantal losstaande items gemaakt voor zijn bands 'Bas und sein verrücktes musikantenstadle' en 'Superior experience'. De pop 'Lace Heroine' beleeft in deze tentoonstelling haar première. Door zijn voorliefde voor gerecyclede materialen en 'ge-re-issuede' ofwel vintage artikelen te combineren met typische 'Bas'-prints en bewerkingen ontstaat een bijzonder spanningsveld en een heel nieuw verhaal.
De expositie 'Rubbish' loopt tot 15 juni en vind je in het ACEC gebouw, aan de museumpassage in Apeldoorn en is geopend op donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf zondag 27 april tot 1 juni is Bas ook met een aantal installaties aanwezig op de Multidisciplinaire expositie 'Inner World' in de Majke Husstege Galerie in Den Bosch. (Beeld: Dennis Branko)

Deel dit artikel
Back to top