Fashion

ScriptUtrecht - In het Utrechtse Centraal Museum kun je van 8 december 2007 t/m 8 augustus 2009 de tentoonstelling 'Script, mode en interieur, van salon tot house' bekijken.
'Script' geeft een kijkje in de geschiedenis van mode en interieur aan de hand van een filmische setting. Achttiende eeuwse japonnen, servieskasten en canapés, maar ook meubels van Gerrit Rietveld en hedendaagse mode van ontwerpers als Jean Paul Gaultier en Vivienne Westwood worden met elkaar vermengd in een doorlopende filmische ervaring. Kostuumfilms uit de afgelopen twintig jaar vormen de inspiratie voor filmsets waarin de stukken zijn opgesteld.
De meubels en mode in de films die als uitgangspunt dienen voor de inrichting van Script verbeelden belangrijke cultuurhistorische ontwikkelingen. Trends in kleuren, vormen en productiemethoden zijn in de mode en het interieur van een bepaalde tijd vaak aan elkaar gerelateerd. Films, en tegenwoordig ook games, initiëren of versterken zulke trends natuurlijk prachtig.
Je kunt 'Script' van dinsdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 uur bekijken in het Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, in Utrecht. Entree is € 8.

Deel dit artikel
Back to top