Fashion

Aantrekken en afstoten

Landelijk - Borsten die cadeau gedaan worden voor een verjaardag en schaamlipcorrecties die om de haverklap worden uitgevoerd: anno 2007 lijkt er niets vreemds meer aan. Enkele maanden terug nog maakte Sunny Bergman het middels haar documentaire Beperkt Houdbaar op confronterende wijze duidelijk. Het digitale documentairekanaal Holland Doc gaat van 8 t/m 14 september nog dieper op het thema in. Onder de noemer 'Aantrekken en Afstoten' laat het kanaal een tiental documentaires zien die inzicht trachten te geven in de perceptie van schoonheid en hoe daar in de Westerse wereld mee wordt omgegaan.
Tien jaar geleden portretteerde Frans Bromet een oudere vrouw die haar ogen liftte. Dat was toen nog hoogst ongebruikelijk. Nu kijkt niemand er meer vreemd van op als jonge meisjes hun borsten, waar helemaal niets mis mee is, laten veranderen. In De Week van 'Aantrekken en Afstoten' vertoont Holland Doc een aantal documentaires, onder andere de nooit eerder op televisie uitgezonden documentaire 'Een nieuw gezicht' van Frans Bromet.
Ook in de zevendelige serie Sexy gaat het over aantrekken en afstoten. Menna Laura Meijer filmde jongeren uit heel Nederland die op openhartige wijze vertellen over hun liefdesleven. In Miss Kabula, de eindexamenfilm van Sanna van Renesse volgt Van Renesse een groep meisjes van tussen de 18 en 25, die voornamelijk van allochtone afkomst zijn. Ze laat zien hoe deze meisjes die ieder weekend op reggaeton (bubbling) feesten te vinden zijn zelf kiezen voor de rol van seksobject.
Een nieuw gezicht, Sexy en Miss Kabula zijn van 8 t/m 14 september 'on demand' te bekijken op hollanddoc.nl. (Beeld: Erwin Olaf)

Deel dit artikel
Back to top