Fashion

Misshapes

Boek - Hysterisch uitgedoste clubkids - van punk rockers tot goth's tot new ravers, muzikanten als Jarvis Cocker, cultfiguren als No Bra, beroemdheden als Hillary Duff en modeontwerpers als Alexander Herchcovitch: het is een kleine selectie uit de bezoekers van de New Yorkse clubavond Misshapes. Zes jaar lang werden zij en meer van de zeer modische bezoekers van het feestje geportretteerd door gerenommeerde fotografen als Karl Lagerfeld en Ryan McGinley. Een selectie van drieduizend beelden zijn deze maand gebundeld in een boek.
In 2004 organiseerden Greg Krelenstein, Leigh Lezark en Geordon Nicol een nieuwjaarsfeestje in New York. Het festijn monde uit in een van de meest memorable evenementen van het jaar. Modellen en ontwerpers stonden rijen dik voor de deur. Tot de gasten behoorde extravagant uitgedoste types en velerlei hipsters in skinny jeans. Vier jaar later behoren de piepjonge organisatoren (Krelenstein is 25, Lezark en Nicol zijn 21 jaar oud) tot de meest invloedrijke personen van de New Yorkse clubscene.
Hun zaterdagse clubavond Misshapes is niet alleen een begrip onder de jonge kunstenaars en andersoortige creatieven in de metropool, ook in de Londense muziek- en modescene is de avond welbekend. Zo inspireerde Britse mode ontwerper Henry Holland zijn collecties op de kledingstijlen van gasten gezien in onder meer Misshapes en verwerkte ook Gareth Pugh; hitontwerper uit London, elementen uit de Londense, als ook de New Yorkse clubscene in zijn collecties.
Waar de ontwerpers nu precies zo warm van werden is te zien in het boek dat Nicol onlangs publiceerde. In 'Misshapes' zijn ruim drieduizend beelden te zien, gemaakt door (mode)fotografen als Karl Lagerfeld in de periode van 2001 tot 2007. Tot de geportretteerden behoren hysterisch geklede clubkids als ook muzikanten als Le Tigre, cultfiguren als Peaches, beroemdheden als Lindsey Lohan en modeontwerpers als Jeremy Scott. Samen vormen ze naast een reflectie van het immer veranderende gezicht van mode gedurende de afgelopen zes jaar, een gids door de voorhoede van hedendaagse stijl.
'Misshapes' is voor de prijs van € 30 vooralsnog enkel te koop via Amazon.com.

Deel dit artikel
Back to top