Fashion

Expo fotografe Flore ZoéAmsterdam - Modische beelden, maar met meer diepgang dan foto’s die je normaal in de categorie 'modefotografie' zou plaatsen. Dat is misschien nog wel de beste omschrijving van het werk van fotografe Flore Zoé. Benieuwd naar dit jonge Nederlandse talent? Van 8 september t/m 13 oktober presenteert de Amsterdamse galerie RudolfV werk van haar.
Flore Zoé van den Wijngaart (1975) heeft al vanaf jonge leeftijd een passie voor fotografie. In 1997 start zij haar bedrijf: Zoé Images. Om haar horizon te verbreden, volgt ze de opleiding tot creatief vakfotograaf aan de Fotoacademie Amsterdam. In die periode werkt zij alleen en portretteert internationaal gevestigde DJ’s en artiesten. Geattendeerd op haar talent door verschillende art directors start ze met het maken van werk voor exposities en de mode-industrie.
Eind 2003 slaat Zoé Images een andere weg in en gaat in vernieuwde vorm verder, die van een 'One Stop Shop for Image Production'. Dit houdt in dat Zoé Images elk vakgebied nodig bij 'Image Production' in huis heeft. Conceptontwikkeling- en realisatie, fotografie, productie, make-up & hair, styling, modellen, grafische vormgeving en beeldbewerking. Ze werkte ondermeer samen met modeontwerpers als Percy Irasquin, Marlies Dekkers en Hans Ubbink.
Naast het meer commerciële werk blijft Flore 'autonoom' werk maken, waarvan je voorbeelden in deze expositie kunt bekijken. Met haar eigenzinnige blik weet zij tot een zeer speciaal eindproduct te komen. Ze vertelt met haar beelden een verhaal, waarbij autobiografische emoties een grote rol spelen. Flore: 'In mijn werk ensceneer en regisseer ik mens en omgeving en vertel zo mijn verhaal.'
Je kunt het werk van Flore Zoé bekijken van woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur in galerie RudolfV, Kerkstraat 427, Amsterdam. Entree is gratis.

Deel dit artikel
Back to top