Fashion

Wella Warenhaus

Amsterdam Fashion Week - Werk van lokaal mode- en designtalent is te zien (en te koop) in het Wella Warenhaus, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van haarverzorgingsmerk Wella. Onder de vlag van de Amsterdam International Fashion Week opent het Warenhaus 22 juli officieel haar deuren. Naast labels als By NEs, Huh en Bimbeau Deluxe showt initiatiefnemer van het Warenhaus Sue Backhaus haar nieuwste kledinglijn Backhaus als haar reeds bestaande label Cherry Sue: fifties mode mode met een dikke, vette knipoog.
Cherry Sue is de Nederlandse Bettie Page. Ze maakt verleidelijke kokerrokken, jurken strak in de taille met strikken en stippen en schoenen met grote blokhakken en panterprints, oftewel fifties outfits met een dikke, vette knipoog. Haar grootste promotietool? Zichzelf. In haar eigen creaties, compleet met rode lippenstift en een paardenstaart bij elkaar gebonden door een stuk lint doorleeft de ontwerpster haar pin-up mode stammend uit de jaren '50. Al ruim tien jaar in de weer met het ontwerpen van dergelijke kleding, maar ook accessoires en schoenen, kan Cherry Sue, oftewel Sue Backhaus, onder meer Ellen ten Damme, Beertje van Beers en Patty Brard tot haar fans rekenen. Of de bn'ers net zo blij zullen zijn met de ontwerpster haar tweede label Backhaus zal 22 juli blijken. Tegelijkertijd met de opening van Wella Warenhaus wordt het label gelanceerd.
Wella Warenhaus is gevestigd op de Keizersgracht 300, Amsterdam. Het Warenhaus wordt 22 juli geopend middels een modeshow. De modeshow is alleen toegankelijk op uitnodiging. Nadien kunnen de collecties van de bovengenoemde ontwerpers in het warenhuis gekocht worden. Ter ere van de opening geeft tassenmerk Kipling 5 tassen weg. Hebben? Kijk bij WIN. De actie eindigt op 4 augustus.

Deel dit artikel
Back to top