Fashion

Prêt-à-porter van ELLE

Amsterdam Fashion Week - Gedurende de zomer van 2008 dragen we volgens Oscar Raaijmakers en Suleyman Demir scherpe silhouetten met accent op de taille en voluminieuze tops in transparante neonkleuren. Het ontwerpersduo, in de jaren '90 internationaal befaamd onder de naam Oscar/Suleyman, stelt sinds ruim een jaar de halfjaarlijkse collecties samen voor de prêt-à-porter collectie van tijdschrift ELLE. Vrijdag 27 juli om 18:00 uur presenteren Raaijmakers en Demir de Elle lente/zomercollectie 2008 op het terrein van de Amsterdam International Fashion Week.
In samenwerking met artistiek directeur Nikki Hillier en jongeling Kim Bekker creëerde het modeduo een collectie die zich kenmerkt door een zacht futuristisch gevoel met luxe sport stijlelementen. De silhouetten zijn scherp en uitgesproken met een accent op de taille. Volumineuze tops met ‘dropped shoulders’ worden gedragen op slanke ‘bottoms’. Typische stadselementen zoals traliewerk en sky lines zijn vertaald in sterk grafische dessins, die zachter worden door het gebruik van water-zilver en intense sorbet kleuraccenten. Zilverschakeringen en transparante felgekleurde neons geven de look een sterk contrast. Stoffen zijn gedrapeerd en hebben glans: bewerkt zijde, satijn- en katoenjerseys voelen als een vloeibare tweede huid. De taillering is zacht in zijdelinnen en chic en sportief in metalic print nylon.
De ELLE prêt-à-porter collectie door Oscar Raaijmakers en Suleyman Demir wordt op vrijdag 27 juli gepresenteerd op het Museumplein, Amsterdam. De presentatie is enkel toegankelijk voor genodigden. De ELLE collectie lente/zomer 2007 en herfst/winter 2008 is te koop via de ELLE Prêt- à- Porter 'brandstores'.

Deel dit artikel
Back to top