Fashion

Mode van Daryl van Wouw

Amsterdam Fashion Week - Naast zijn vrouwencollectie brengt Daryl van Wouw dit seizoen voor het eerst ook een mannenlijn onder zijn eigen naam. De kleurrijke, vaak unisex collectie is stoer met een scherpte voor mannen en sexy en recalcitrant voor vrouwen. Inspiratie voor de collectie is het mid eighties old skool gevoel met de sfeer van de hedendaagde Aziatische folklore in alle facetten, zowel modern als traditioneel. Op vrijdag 27 juli om 21.00 uur showt Daryl van Wouw de resulterende collectie tijdens Amsterdam International Fashion Week.
De ontwerper, befaamd om zijn look met koptelefoon, zal ook binnen deze collectie straatinvloeden vertalen naar de catwalk. Old skool gaming invloeden uit de jaren tachtig mixt Daryl met de sfeer van het hedendaags Azië dat enerzijds hypermodern en anderzijds traditioneel is. De Daryl print (hoofd van daryl met koptelefoon) is ondergeschikt binnen deze collectie en wordt vervangen door sterk grafische prints van origami en strakke lijnen. Het silhouette knipoogt naar de jaren twintig en dertig. Basiskleur van de collectie is wit in combinatie met de drie primaire en zeven secundaire kleuren. Materialen zijn veelzijdig van street tot chic; katoen, denim en jerseys, maar ook cashmere, knitwear, gebreid Bamboo en zijde.
Daryl van Wouw studeert in 2003 af aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In hetzelfde jaar wordt hij met zijn afstudeercollectie genomineerd voor de Robijn Fashion Award. Hieraan voorafgaand loopt Daryl onder andere stage bij modehuizen als Donna Karan in New York, Mart Visser en Zero van Maria Cornejo. Vanaf 2004 volgt hij de postacademische studie aan het Fashion Institute Arnhem. Daryl showde zijn collecties tijdens Amsterdam International Fashion Week en in september 2005 showde Daryl zijn lente/ zomercollectie 2006 tijdens New York Fashion Week aan de internationale pers. De herfst/wintercollectie 2006 collectie bestond naast de vrouwenlijn uit een mannenlijn in samenwerking met Suitsupply. Door de combinatie van street wear en couture krijgt Daryl in de media al snel de naam van 'street-couture designer'.
Daryl van Wouw showt vrijdag 27 juli om 21.00 uur zijn laatste collectie op het AIFW terrein, museumplein, Amsterdam. Donderdag 26 juli wordt het vierdaags festival Streetlab onder meer geopend door Daryl van Wouw. Beide presentaties zijn enkel toegankelijk voor genodigden. De Daryl van Wouw collectie (M/V) is vanaf september landelijk verkrijgbaar.

Deel dit artikel
Back to top