Fashion

Hallo© in Het Sieraad

Amsterdam - Veel van de meest succesvolle creatieve geesten uit de media- en reclamewereld hebben gestudeerd aan de post-academische Hallo© Academie in Amsterdam. Uniek in zijn soort leidt de onconventionele eenjarige studie talenten op buiten hokjes, buiten disciplines, universeel en vooral conceptueel te denken, oftewel 'waar ligt de essentie van de problematiek en los ik dat zo creatief mogelijk op?'.
Jaarlijks worden er maar 45 studenten aangenomen die leren de kunst van de 'toegepaste creativiteit', zoals Hallo© het zelf noemt, onder de knie te krijgen. Het resulteert jaarlijks in een expositie van de meest uiteenlopende en creatieve concepten (denk: een magazine genaamd 'Silence' over de schoonheid van vertraging) veelal toegespitst op de media- en reclamewereld. Dit jaar op 12, 13 en 14 juni te bewonderen in Het Sieraad in Amsterdam.
Het Sieraad dateert van 1921 en functioneerde eerst als vierde ambachtsschool, daarna als edelsmedenschool en als broedplaats voor kunst en media. Het Sieraad is vorig jaar geheel gerenoveerd en begin dit jaar geopend door Ahmed Aboutaleb, die de sleutel overhandigde aan het bestuur van Ymere.
Bij Hallo© zit niemand in een hokje. De studenten van Hallo© zijn multifunctionele spelers met verschillende talenten en vaardigheden, maar ze kunnen in principe over het hele veld bewegen en taken van elkaar overnemen. Hallo© is een organisch geheel. Het eindproduct is volgens de opleiding dan ook meer dan ene som der delen. Dialoog en overleg zijn daarin volgens Hallo© essentieel om dat ze mensen verder brengen dan ze individueel kunnen komen. Bovendien wordt verschil in opvatting gezien bij Hallo© gezien als een brug naar betere ideeen en klassieke middelen ontoereikend om de concepten van de toekomst te bedenken.
Op 12, 13 en 14 juni tonen de studenten een selectie van hun werk bij Het Sieraad, Postjesweg 1, Amsterdam (De Baarsjes). Op 12, 13 en 14 juni is de expositie geopend van 14.00 tot 20.00 uur. Op 14 juni om 20.00 uur vindt de diploma-uitreiking plaats.

Deel dit artikel
Back to top