Fashion

Make a Difference. Move Your World!

Landelijk - Schoon drinkwater, medicijnen en gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Nog steeds is het geen vanzelfsprekendheid voor iedereen. De modewereld levert in steeds grotere mate een bijdrage aan het bestrijden van dergelijke problematiek. Naast initiatieven als Produkt Red en Fashion Clash Brazil, waarin onder meer duurzame productie en positieve discriminatie centraal staan, is er sinds 29 mei, de Hiphonest White band. De duurzaam geproduceerde polsband is onderdeel van een duurzame kledinglijn genaamd Make a Difference. Move your World! waarmee studenten aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) willen laten zien dat stijl en bewust consumeren heel goed samen gaan. Op 6 en 24 juni wordt de Make a Difference, Move your World! collectie via een catwalkshow gepresenteerd.
De hiphonest white band is gemaakt van katoen en is volgens de normen van Made- By en de Fair Wear Foundation door de fabrikanten van DutchSpirit geproduceerd. Studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) ontwierpen de polsband. De ontwerpers vinden het belangrijk dat de drager geen les wordt geleerd, maar dat iedereen op een eigen wijze een bijdrage kan leveren aan een betere wereld en zo de millenniumdoelen mede helpt realiseren. In iedere polsband is een zogeheten Made- By track&trace nummer te vinden. Met dit nummer kan men via de website van Made- By zien waar en door wie het product is gemaakt.
De polsband is onderdeel van de Make a Difference. Move your World! kledinglijn: 25 studenten van het AMFI hebben negen kledingstukken ontworpen van traceerbare biologische katoen. De kledingstukken zijn dit najaar in verschillende winkels te koop in Nederland onder de noemerDutchSpirit styled by (naam ontwerper).
Tijdens een catwalkshow is de Make a Difference, Move your World! kledinglijn op 6 juni tijdens Het Nieuwe Ondernemen in Nieuwegein te bewonderen, op 24 juni op Parkpop in Den Haag. De polsband is op 24 juni tijdens Parkpop voor €1 te koop. Daarnaast is de polsband te bestellen via de website van DutchSpirit.

Deel dit artikel
Back to top