Fashion

Nieuwe kunstbeurs: Object

Rotterdam - Rotterdam timmert flink aan de weg op het gebied van design. Komende tijd worden er tal van exposities georganiseerd (bijvoorbeeld Richard Hutten bij Vivid Vormgeving, wordt wederom de uitgereikt Designprijs Rotterdam met daaraan gekoppeld een tentoonstelling museum Boijmans van Beuningen en vinden er verschillende beurzen waaronder 100% design plaats. En als klap op de vuurpijl vormt de Las palmas van 6 t/m 10 juni het decor voor een nieuwe beurs die zich als eerste volledig en alleen richt op driedimensionaal werk: Object Rotterdam.
Zo’n dertig toonaangevende galeries uit Italië, Frankrijk, België en Nederland tonen hier unieke topstukken op het gebied van hedendaags design, keramiek, glas, zilver, autonome objecten, etnografica en sieraden. Galeries als Animaux, Carla Koch, Galerie Ra, Galerie Rob Koudijs en Hans Appenzeller kun je met inspirerend werk verwachten.
Belangrijkste uitgangspunten voor Object Rotterdam zijn een hoogstaand niveau van deelnemers en de getoonde objecten plus het diverse karakter van de beurs. En dat is gelukt! De lijst met toonaangevende designers is lang. Zo kun je bijvoorbeeld een solopresentatie van sieradenontwerper Ted Noten, designobjecten van meubelontwerpers Maarten Baas en Richard Hutten, een presentatie van de nieuwe collectie tinnen objecten van Studio Job, keramische ontwerpen van designer Hella Jongerius en modeporselein van ontwerper Alexander van Slobbe bewonderen.
Object Rotterdam vindt plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 juni in het LPII gebouw in Las Palmas op de Kop van Zuid te Rotterdam. Openingstijden: woensdag van 16.00 tot 22.00 uur en van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 19.00 uur. Entree is € 10. good2b geeft 5 x 2 kaarten voor Object Rotterdam weg! Surf snel naar WIN! De winactie loopt tot zondag 3 juni. (Beeld: Ted Noten)

Deel dit artikel
Back to top