Fashion

Connexxion to Fashion

Rotterdam - Modecircus op straat? Woensdag 16 mei kan men het op verschillende plekken in Rotterdam verwachten. Ter promotie van hun eindejaarsshow organiseren 2de en 3de jaars studenten aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam onder de noemer Conexxion to Fashion enkele 'guerrilla modeperformances'. Naast een tableau vivant (levend schilderij) bestaat het reizende circus uit een brassband, jongleurs en steltenlopers.
Vanaf 21.00 uur zal op woensdagavond 16 mei een Connexxion bus vertrekken vanaf de Witte de Withstraat in Rotterdam die gedurende circa tien minuten op diverse plekken zal stoppen. Gekleed in creaties van de 2de en 3de jaars studenten zullen enkele tientallen modellen op de Nieuwe Binneweg, 'sGravendijkwal en de van Vollehovenstraat een voorproefje geven van hun eindejaarscollecties. Deze worden op 22 juni gepresenteerd naast eindejaarscollecties van studenten uit het eerste en vierde jaar van de Rotterdamse academie. Naast de studenten zelf is Rotterdams mode ontwerpster Monique van Heist verantwoordelijk voor de styling van Connexxion to Fashion.
De Connexxion to Fashion bus vertrekt op woensdag 16 mei vanaf de Witte de Withstraat in Rotterdam. Vervolgens stopt de bus om 21.25 uur op de Nieuwe Binneweg (ter hoogte van Rotown), om 21.50 op de 'sGravendijkwal (ter hoogte van Westerpaviljoen) en om 22.35 van Vollehovenstraat (ter hoogte van Westerlijk Handelsterrein. Om 23.00 uur keert de bus terug naar de Witte de Withstraat. De eindexamenshow van de Willem de Koning Academie Rotterdam is op 22 juni te zien in het Wereldmuseum, Willemskade 25, Rotterdam. Een voorproefje van vierdejaars studenten hun afstudeercollecties is t/m 28 mei te zien in de Rotterdamse Bijenkorf op de Coolsingel.

Deel dit artikel
Back to top