Fashion

Hans Ubbink's VakantiedoeboekLandelijk - Nederlandse modeontwerper Hans Ubbink brengt deze maand de vijfde editie van zijn Vakantiedoeboek voor volwassenen uit. Naast kijk-, lees- en doe onderwerpen (denk: verhalen, reistips, foto’s, puzzels en recepten, soundtrack) vindt de lezer in het Vakantieboek ook een VakantieDagboek waarin men verslag kan doen van de eigen vakantie.
Bekende en minder bekende auteurs en fotografen als Martin Bril, Bart Chabot, Walter Jansen, Clemens Rikken, Ben van der Meyden, K. Schippers, Ilja Gort, Fabian Takx en Bas Haring gaan de lezer in het boek, middels beschrijvingen van hun eigen vakantieherinneringen, voor. Zo schrijft Martin Bril schrijft over ‘Heimwee naar Holland’ en Bart Chabot maakt  ‘Vakantie’ tot poëzie. Ambassadeurs beschrijven de eetgewoonten van landen die zij vertegenwoordigen. Bekende fotografen brengen bijzondere fotoseries. Zo fotografeerde Walter Jansen de Vietnamese streetfood-praktijken en maakte Clemens Rikken ironische portretten. De jaren vijftig en zestig vormen het onderwerp van een nostalgische fotoreportage van een bekende Nederlandse fotograaf. Rienk Wopereis, muziekrecensent, geeft een overzicht van de mooiste zomerhits van de laatste vijf decennia. Wijnboer Ilja Gort, columniste Cindy Hoetmer en filosoof Bas Haring leveren informatieve maar vooral prikkelende bijdragen.
Voldoende inspiratie hoopt Ubbink, om het vakantiedagboek ook zelf vol te pennen, zodat het werk uiteindelijk oogt als een koffer na de vakantie vol met nieuwe en mooie ervaringen aangeduid middels scheurtjes, ezelsoren en koffievlekken. Want vertelt Ubbink: 'Al jaren kijk ik jaloers naar de vakantieboeken van mijn kinderen. Ik heb namelijk zulke goede herinneringen aan de vakantieboeken die mij vroeger bezig hielden. Ik las ze op de achterbank van de Citroen DS, aan de rand van het zwembad, op het terras, en 's avonds in bed. Drie jaar geleden maakte ik de ambitie waar zelf een vakantieboek voor volwassenen te maken. Daarbij vind ik het belangrijk om door middel van het boek momenten te delen en plezier opnieuw te beleven'.
'Het Vakantiedoeboek' van Hans Ubbink kost € 19 en is onder meer te koop bij De Bijenkorf.

Deel dit artikel
Back to top