Fashion

Cobra Mode

Den Bosch - In 1992 revolutioneerde de winkel Cobra het aanbod van de mode in Nederland door de eerste te zijn die kleding verkocht van conceptuele ontwerpers als Martin Margiela, Ann Demeulemeester en Dries van Noten. In plaats van de bekendheid van het merk, stelde oprichtster Christine van Lindt, criteria als silhouet, materiaalgebruik en snit als belangrijkste vereiste bij de samenstelling van Cobra's aanbod. Ruim vijftien jaar na dato resulteert van Lindt's visie in een nog steeds unieke winkel, met vaste klantenkring. Desondanks vond de van oorsprong Belgische het onlangs tijd haar collectie enigszins te vernieuwen; het concept van Cobra nog eens goed onder de loep te nemen, zoals ze dat ook doet bij elke collectie die ze inkoopt. Het resulteerde eind maart 2007 in een vernieuwde en enigszins verjongde, collectie gekeurd aan de hand van dezelfde strenge criteria als 15 jaar terug. Van Lindt: 'Een label dat kwalitatief de toets van mijn kritiek niet kan doorstaan, kan geen onderdeel uitmaken van onze collectie.'
Inmiddels gevestigde ontwerpers als Demeulemeester, Yamamoto en Margiela mochten in het nieuwe pand, aan het Kleine Lombardje in Den Bosch, blijven. Duurdere merken als Miu Miu en Prada zijn vervangen door beginnende, onbekendere en ook ietwat goedkopere ontwerpers als de Belgische ontwerpster Sofie d'Hoore, het label Golden Goose en de, volgens Cobra, grote Japanse belofte Minä Perhonen. Behalve kleding, kun je er van diverse labels ook tassen en schoenen vinden. Items die niet misstaan in het interieur van Cobra dat bestaat uit meubels gemaakt door iconen van het Nederlandse design als Piet Hein Eek en Piet Boon. Van Lindt en de medewerkers van Cobra zijn er dermate trots op dat ze haar bezoekers t/m 1 juni flink verwennen: wie voor die tijd meer dan € 400 bij de winkel besteed, krijgt een Parel van Makkum kado. Ontworpen door Nederlandse meester in de (mode)vormgeving Alexander van Slobbe, lijkt Christine van Lindt haar kwalitatief hoogstaande toets, ook na 15 jaar nog lang niet te verwaarlozen.
Cobra Mode is gevestigd op de Kleine Lombardje 2 in Den Bosch. De winkel is op maandag van 13:00 tot 18:00 uur, op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur, op donderdag van 10:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Iets uit de collectie van Cobra winnen? Kijk bij WIN! good2b geeft 2 x een Cobra waardebon ter waarde van € 100 weg! De winactie eindigt op 6 mei. (Beeld: Dries van Noten)

Deel dit artikel
Back to top