Fashion

Claes Iversen voor H20+

Landelijk - Collaboraties. 2006 stond er bol van. Meldden we begin december nog dat Mada van Gaans en horlogemerk Longines het jaar van de samenwerking leken af te sluiten, na een bericht over Claes Iversen die een recentelijk een collaboratie met beautylabel H20+ aanging, bleek niets minder waar. De oorspronkelijk Deense ontwerper, in 2005 nog winnaar van de BLVD Modeprijs en in 2006 finalist van de Frans Molenaar prijs heeft voor het merk een aantal vrouwenjasjes van pure zijde ontworpen.
Verbaasd waren velen tijdens de afgelopen Amsterdam Fashion International Week wanneer de jury van de felbegeerde Frans Molenaar prijs voor jong modetalent, de naam van de winnaar door de zaal schalmde. Niet Iversen, die met een compleet witte collectie, tot de publieksfavorieten behoorde, maar Aleksandra Stojadinov, mocht de prijs in ontvangst nemen. Iversen werd derde en de teleurstelling was vooral bij de 29- jarige Deen, destijds nog geen maand afgestudeerd aan de Haagsche kunstacademie, groot. Niet verwonderlijk aangezien Iversen's afstudeercollectie geheel in de lijn ligt van Molenaar's stijl en smaak: lange, zijden en leren jurken onder zorgvuldig afgewerkte tops met hoge kragen, maar ook strakke, draagbare colberts. Veel creaties zijn couteresk ogende stukken waarbij naast elegantie en eenheid ook een zorgvuldig uitgedacht concept centraal staat. Was de collectie 'Visions of The Past' waarmee hij in 2005 wél een hoofdprijs mee in de wacht sleepte nog een ode aan de Japanse cultuur- in elk silhouet zat een vorm van origami verwerkt- inspireerde hij zijn meest recente collectie op de maakbaarheid van het schoonheidsideaal. Onopgemerkt blijven Iversen's verhalen echter niet. Momenteel stelt hij zijn werk tentoon tijdens de expositie Van Keurslijf tot String, tot 27 mei 2007 te zien in het Historisch Museum Rotterdam, en net zoals Iversen's idolen Viktor & Rolf willen ook grotere modelabels als H20+ graag met hem samenwerken.
De gouden/ blauwgrijze, handmatig ingekleurde jasjes van Iversen's hand zijn verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 100 stuks en vanaf 20 december te koop bij onder meer de H20+ flagshipstore aan de Heiligeweg 41, Amsterdam. De prijs bedraagt €98,-.

Deel dit artikel
Back to top