Fashion

Nur Rock

Utrecht - Mode van Deense bodem? Nederlanders zijn er in de loop van 2006 hartstochtelijk verliefd op geworden. Althans, zo blijkt uit cijfers van de Federatie van Deense Textiel en Kleding. In de eerste vier maanden van 2006 steeg de export met bijna 18 procent ten opzichte van 2005. Het maakt Nederland voor Denemarken het op drie na grootste exportland in de modebranche. Het gevolg: de circa 150 Deense labels die momenteel al in Nederland verkocht worden (denk: InWear, Mats Norgaard, Vera Moda, Bruuns Bazaar), worden continu aangevuld met nieuwe Deense mode iniatieven. Het meest recente van Noord Europese bodem in Holland: Nur Rock.
Nur Rock is een Deens mode merk dat voor het eerst in Augustus 2004 op de CPH Vision in Kopenhagen geïntroduceerd is. Nederlandse vertegenwoordiger van Nur Rock, Sita Smid: "De creaties van Nur Rock zijn van een klassiek Scandinavische design; puur en elegant met een stoere twist, gemaakt van hoge kwaliteit stoffen in het midden/hoog prijs segment. Klassieke en vrouwelijke silhouetten worden veelvuldig gecombineerd met details uit de mannelijke garderobe. Als Nur Rock een film zou zijn, zou het een Woody Allen film zijn vanwege haar eclectische en intellectuele karakter".
Nur Rock, dat in het Deens 'enkel rokken' betekent, is ooit ontstaan uit een collectie van 10 rokken. Hoewel het assortiment van Nur Rock inmiddels is uitgegroeid tot meer dan dat (jassen, colberts, pantalons en accessoires), blijven de rokken en jurken een belangrijk thema bij het ontwerp van de halfjaarlijkse collecties. Smid legt uit: "Nur Rock gelooft in de eeuwenoude voordelen van dergelijke kledingstukken voor een vrouw en neemt deze als waarden voor het gehele assortiment. Een rok immers, is Nur Rock van mening, is zeer vrouwelijk, fysiek comfortabel en is esthetisch gracieus omdat haar houding er continu in veranderd."
Kleding van Nur Rock is vanaf de prijs van €25 onder meer te koop via Fashion Lab, Utrecht. Liever kosteloos een rok uit de lente/ zomer collectie 2007 van Nur Rock in je kast? Kijk dan bij WIN. good2b geeft 2 x een jurkje van Nur Rock weg! De actie eindigt op 14 januari.

Deel dit artikel
Back to top