Fashion

Kleurige mode van Eley Kishimoto

Londen - Veelkleurige prints in de vorm van hartjes en zonnetjes, gecombineerd met felle psychedelische figuren: vrolijkere kleding dan die van ontwerpduo Eley Kishimoto bestaat er haast niet. De ontwerpen van het getrouwde stel onderscheiden zich door levendige prints, een signatuur die het toonbeeld is van uitbundige en, afgaande op velerlei modehuizen als Louis Vuitton, Hussein Chalayan en Yves Saint Laurent, die Eley Kishimoto's printontwerpen verwerken in hun collecties; inspirerende mode. Behalve kleding voert het sinds 1992 bestaande label ook serviesgoed, meubels, behang, koffers, lingerie, zonnebrillen en schoenen. Allen bestaande uit behalve een wijd uiteenlopend kleurenpalet, ook uit een subtiele modellen, springen momenteel de recentelijk gepresenteerde schoenenlijn lente/ zomer 2007 (pumps met stippelprints, bolle neus en gesp) en lente/zomercollectie 2007 voor vrouwen in het oog.
Wakako Kishimoto, geboren in 1965 in de Japanse stad Sapporo, studeerde in 1992 af aan het Central Saint Martens in de richtingen mode en textieldruk. Mark Eley werd in 1968 geboren in Bridgend, Wales en voltooide aan de Brighton Polytechnic in 1990 de opleidingen mode en weven. Samen lanceerden ze in 1992 het label Eley Kishimoto, dat prints ontwerpt voor onder andere Hussein Chalayan en Alexander McQueen.
De eerste collectie uit 1995, Rainwear bestond uit paraplu's, waterbestendige jassen en handschoenen, gemaakt van bedrukte stoffen. Sindsdien staat het label niet alleen bekend om haar printontwerpen (voor onder andere Jil Sander, Versace, Clements Ribeiro), maar ook om haar eigenzinnige, kleurrijke visie op mode.
Creaties van Eley Kishimoto zijn onder meer te koop bij Shop at Maison Bertaux, 27 Greek Street, London W1D 5DF. Vooralsnog zijn ontwerpen van Eley Kishimoto niet in Nederland te koop.

Deel dit artikel
Back to top