Fashion

Helena Christensen's Quiet Story

Rotterdam - 'In modeling, there is no point in trying to prove you have a brain, so why even bother? I'd sooner save the energy for something more meaningful.' (Ex-) topmodel Helena Christensen ontdekte al vroeg dat het spelen van model niets met hersenen, of iets anders dan het tentoonspreiden van schoonheid van doen heeft. En dus, volgde Christensen een decennia terug een cursus fotografie die momenteel haar vruchten afwerpt. De beelden door de Deense Christensen, die begin jaren '90 gold als een van de meest befaamde supermodellen, werden onlangs nog gebruikt voor een reclamecampagne voor Sony Ericsson en tentoongesteld in Wooster Gallery in New York en in Colette in Parijs. Van 1 december 2006 tot en met 13 januari 2007 is het de beurt aan centrum voor nu*culture; Locus010 te Rotterdam. Onder de noemer 'A Quiet Story' presenteert 'het platvorm voor uiteenlopende culturele disciplines' de eerste overzichtstentoonstelling van Christensen.
De expositie bestaat uit foto’s van, voornamelijk zwart- witte, stillevens, modebeelden, zelfportretten en portretten van bekende personen. Het is een selectie van haar werk uit de periode van 1996 tot heden.
Hoewel voormalig Deens supermodel en tegenwoordig fotografe Helena Christensen reeds eerder presentaties van haar werk heeft gehouden, onder andere in de Royal Academy in Londen, de Wooster Gallery in New York en in Colette in Parijs, is dit haar eerste grote overzichtstentoonstelling. Op dit moment zijn er plannen om “A Quiet Story” in Tokyo, Parijs en New Orleans te presenteren.
Helena Christensen (1968) begon haar carrière als model op 18-jarige leeftijd en stond al snel op de cover van de Engelse Vogue en in advertenties van Chanel en Karl Lagerfeld. Dit leidde tot een lange en solide loopbaan waarbij zij verscheen in veel magazines, advertentiecampagnes en op de catwalk van een groot aantal designershows. In de jaren ‘90 was Helena Christensen een van de toonaangevende supermodellen. Sinds 1996 is zij freelance fotografe en heeft internationale campagnes voor ondermeer Alessandro Dell’Acqua, Sony Ericsson, Jigsaw en Carlsberg Beer gefotografeerd. Ook was zij in 1997 mede-oprichter van Nylon'A Quit Story' door Helena Christensen is van 1 december 2006 t/m 13 januari 2007 te zien bij Locus010, Vlasmarkt 1, Rotterdam. Locus010 is van dinsdag t/m vrijdag van 10.30-17.30 uur en zaterdag/zondag 11.00-18.00 uur geopend. Entree bedraagt €5. Benieuwd naar Christensen's werk en zin om er een borrel op te drinken? Kijk dan snel bij WIN. good2b geeft 1 x 2 vrijkaarten weg voor de exclusieve afterparty van de opening van 'A Quit Story' op 30 november in Locus 010, Rotterdam weg! De winactie eindigt op 30 november.

Deel dit artikel
Back to top