Fashion

CB I Hate Parfum

New York - De geur van een kraakheldere winterse nacht in het jaar 1972 of van versgeplukte appels op een loeihete zomerdag in een ver verleden. Christopher Brosius bootste de geuren met verschillende geurstoffen na en stopte ze in een flesje. Het resultaat: uniseks parfums met titels als 'At the Beach 1966' (denk: een vlaag zonnebrand, nat zand, schelp), 'Memory of Kindness' (tomaatranken groeiend in het tuinhuis), 'In The Library' (Engelse romans ingebonden met Russisch leer), 'Mr. Hulot's Holiday' (zeewier en oude leren koffers) en 'In The Summer Kitchen' (een vlaag kruiden uit de kruidentuin op een heldere zomeravond).
Brosius verkoopt ze in zijn kleine gallerie in New York aan liefhebbers, eigenzinnigen en klanten die net als hij een hekel hebben aan de eentonige en fantasieloze geuren die de grote modelabels verkopen. Of zoals Brosius zelf zegt: 'People who smell like everyone else disgust me'.
Enkele jaren terug richtte hij daarom het label CB I Hate Perfume op waaronder hij geuren produceerde die ergens tussen kunst en de parfums zoals we het tegenwoordig kennen te scharen vallen. Zeventig van zijn creaties werden als een van de eersten in hun soort, opgenomen in een expositie in het New Yorkse Cooper Hewitt National Design Museum en eind jaren '90 won hij net als rivalen als Prada en Jean Paul Gaultier twee Fragrance Foundation Awards voor de beste parfums.
Inmiddels bijna tien jaar later is Brosius uitgebreide en ingenieuze parfumcollectie een succes te noemen. Amerikaanse winkelketen Bergdorf Goodman lanceert volgende maand een collectie van Brosius en het assortiment in de galerie is inmiddels uitgebreid met 'water sprays', 'home spays' en 'accords'. Geurend naar 'smoke', 'food', 'skin', 'water' en 'clean' biedt Brosius een ieder ook de kans de rest van het interieur of wat dan ook vooral niet naar eenheidsworst te laten ruiken. Degenen die die kans echter totaal willen uitsluiten, kunnen samen met Brosius ook een geheel eigen, individuele geur ontwikkelen.
Parfums van CB I Hate Perfume zijn via Christpher Brosius online shop vanaf €13 (exclusief verzendkosten) te koop.

Deel dit artikel
Back to top