Fashion

Lagerfeld's One Men Show

Berlijn - Is Karl Lagerfeld het mode maken beu? Afgaande op zijn recent uitgebrachte cd Les Musiques qui J'aime, de reclamecampagnes voor champagnemerk Dom Perignon en zijn deze maand verschenen boek genaamd Room Service zou het geconstateerd kunnen worden. Van enig modemaak onthoud zijn echter nog geen geruchten, het lijkt erop dat de inmiddels bijna 70- jarige Lagerfeld de koe, nu het nog kan, nog even bij de horens vat door zich van het ene project in het andere te storten. Geheel in de traditie produceert koning Karl deze maand weer een kindje, genaamd 'One Men Show'. Van 25 november 2006 t/m begin februari 2007 te bewonderen in het Forum für Fotografie in Berlijn.
In 2004 portretteerde de fotograaf Lagerfeld hem al in een reclame van Fendi en deze maand in het boek Room Service. En ook in zijn meest recente expositie genaamd 'One Men Show' is model en zo langzamerhand muze Brad Kroenig middelpunt van de tigtal beelden te zien in het Berlijnse Forum für Fotografie. Anders dan in eerdere projecten waar Kroenig een rol in mocht spelen, is in 'One Men Show' geen ander in de foto's te zien dan hijzelf.
Door het Forum omschreven als een man 'alleen, maar niet eenzaam, zonder geheimen voor de camera en met mannelijke charme' lijkt het erop dat Lagerfeld net als in Room Service gaat voor de suikerzoet verhaal waarin veelal mooie beelden centraal staan. Zo vervolgt het Forum's persbericht: 'de man verbeeldt door Kroenig is totaal aanwezig in de beelden maar innerlijk is hij absent, vol ideeen waar de kijker alleen maar naar kan gissen.' Ieder in Berlijn kan t/m 4 februari nog meekijken met het oog van Lagerfeld, die, moeten we de geruchten geloven, sinds de dood van zijn partner Jaques de Bascher in 1989, weinig spannends meer aanschouwd heeft. Met 'One Men Show' kan de Kaiser en velen met hem weer even vooruit.
'One Men Show' van 25 november 2006 t/m 4 februari 2007 te zien in het Forum für Fotografie, Linienstrasse 144, Berlijn. De expositieruimtes in het Forum zijn van woensdag t/m zondag geopend van 11 tot 19u.

Deel dit artikel
Back to top