Fashion

Waris voor A.P.C.

Parijs - Getinte huidskleur, lange donkere baard en een zwarte doek om het hoofd gebonden. Bij het zien van een afbeelding van Waris Ahluwalia zal menigeen eerder denken aan een Indiase sjeik dan een in modekringen befaamd sieradenontwerper die daarnaast bijklust als (hollywood)acteur. Dat schijn bedriegt, bewijst Waris laatste collectie handgemaakte sieraden maar weer eens, die hij recentelijk ontwierp voor Frans modelabel A.P.C. Geïnspireerd op Lynyrd Skynyrd's country rockdeun Freebird lijkt de unisex collectie zo gestolen uit 1973, het jaar waarin het nummer uitgebracht werd. Onder dragers van de pistoolvormige spelden en hangers in de vorm van een lang kruis (het symbool van de 70's band), mag Waris onder meer voormalig werkgevers en befaamd regisseurs Wes Anderson en Spike Lee rekenen.
Onder de naam House Of Waris maakt de acteur Waris, bekend van films als 'The Life Aquatic' met Bill Murrey en 'Inside Man' van regisseur Spike Lee, sinds enkele jaren op professionele basis unisex sieraden. Deed de in New York wonende Waris dat daarvoor alleen voor zichzelf en als hobby, sinds hij in Los Angeles aan het winkelen was en een aanbod kreeg voor de inkoop van zijn sieraden, stroomden aanvragen van over de hele wereld binnen. Toonaangevende tijdschriften als ID, Tatler en Spoon en winkels als Colette in Parijs en Seven in New York, bleken geïntrigeerd door de typisch Indiaas ogende Waris, zich veelvuldig kledend in kledingstukken van de meest vooruitstrevende ontwerpers. Een eigenzinnige mix van authenticiteit en hoogstaand mode ontwerp die ook in de collecties van House Of Waris terugkomen. Een resultaat van de combinatie tussen Waris zijn eigenzinnige gevoel voor mode en samenwerking met ambachtelijke juweliers uit Rome en India, waarvan sommigen ook werkzaam zijn voor diens koninklijke familie. Door het handwerk uitgevoerd in wit goud, zilver en diamanten zijn geen van de oorbellen, armbanden, kettingen en hangers hetzelfde.
Sieraden van Waris voor A.P.C. zijn vanaf €55 verkrijgbaar via A.P.C's online shop. Sieraden van House of Waris zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij SPRMRKT.

Deel dit artikel
Back to top