Fashion

RED Individuals

Parijs - Gisele Bundchen verbond haar naam onlangs nog kosteloos aan een American Express RED card. Emporio Armani lanceert binnenkort een complete (Produkt) RED collectie. Britse ontwerper Giles Deacon ontwierp een speciale uitgave van Converse Chuck Taylor All Star in het kader van de Converse RED collectie. En ook Amerikaanse kledingigant Gap, is zeer betrokken bij het nieuwste project van U2 zanger Bono die via zijn initiatief RED vooral grote ondernemingen vraagt een rood produkt te maken waarmee ze ziektes als AIDS, Tuberculose en Malaria tot een noodtoestand uitroepen en de daaruit voortvloeiende financiële middelen gebruiken om deze te kunnen bestrijden. Vorige maand introduceerde de keten de Gap (Red) collectie, voor een deel ontworpen door befaamd ontwerper Roland Mouret, waarvan de helft van de opbrengsten wordt gedoneerd aan Bono's recent opgerichte fonds. En ook deze maand initieert een van Amerika's grootste kledingketens een expositiewaardig project ten behoeve van RED.
In samenwerking met Colette, nog steeds een van de meest modische winkels ter wereld lanceert Gap 'Gap Individuals'; een catalogus waarin portretten van bekende en minder bekende personen gefotografeerd voor Gap's advertentiecampagnes door enkele van de meest befaamde (mode)fotografen van het moment. Behalve Madonna en Missy Elliot, staan ook Sarah Jessica Parker en Jerry Hall centraal in de meer dan 250 pagina's tellende catalogus. Behalve in gelimiteerde versie exclusief te koop bij het Parijse Colette heeft de winkel t/m 28 oktober het alleenrecht op de uitvergrootte versies. Aan de muren van de winkel hangen, de expositie slim startend tijdens de Parijse modeweek, wanneer op zijn drukst in Colette, enkele tigtallen foto's uit de catalogus. Uitgeroepen tot Produkt RED zijn alle opbrengsten ten behoeve van de bestrijding van Malaria, Tuberculose en AIDS in Afrika. Van alle personen lijdend aan de laatstgenoemde, is nog steeds 70% woonachtig in Afrika.
De Gap Individuals Catalogus is t/m 28 oktober exclusief verkrijgbaar bij Colette, 213 rue Saint-Honoré, Parijs of online via Colette.fr. Ook de expositie is te zien t/m 28 oktober 2006. Colette is geopend van maandag t/m zaterdag van 11u. tot 19u.

Deel dit artikel
Back to top