Fashion

Daphne Bunskoek bij oneMen!

Landelijk - Presentatrice en actrice Daphne Bunskoek zet zich vanaf deze maand belangeloos in voor de charitatieve organisatie oneMen. Zij vervult een centrale rol in de cross- mediacampagne van www.oneMen.org, die bijna volledig wordt gesponsord door verschillende bedrijven. Daarmee neemt zij het ambassadeursschap over van Ruud de Wild die sinds oktober 2004 deze rol vervulde.
olneMen steunt pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika met concrete middelen. Deze mannen en vrouwen zijn vaak in hun eentje de drijvende kracht achter kleinschalige projecten. Ze zetten zich in op allerlei terreinen, zoals persvrijheid, aids-bestrijding, gezondheidszorg, mensenrechten of opvang van straatkinderen.
De oneMen campagne benadrukt dat je als individu wel degelijk een verschil kunt maken. Daarmee doelt oneMen op haar pioniers, maar ook op de verantwoordelijkheid die wij hier in het westen hebben als het gaat om een gelijkwaardigere verdeling van de welvaart.
In deze campagne wordt de kus gebruikt als metafoor voor naastenliefde. Deze wordt door Daphne doorgegeven en ontketent een ware kettingreactie: oneMen can make a difference.
Daphne: "Ik ben erg gecharmeerd van oneMen's statement: oneMen can make a difference. Als we de wereld een beetje mooier en rechtvaardiger willen achterlaten dan we hem aantroffen, dan zijn we uiteindelijk allemaal verantwoordelijk. Ik geloof dat iedereen een verschil kan maken."
Herman van Aken, directeur van oneMen: “Het is duidelijk dat wij heel gelukkig zijn met de samenwerking met Daphne. Het klikte meteen. En ze heeft natuurlijk een fantastische uitstraling! We zijn er zeker van dat haar enthousiasme voor de pioniers van oneMen aanstekelijk zal werken op veel mensen.”
Daphne Bunskoek draagt in de campagne een jurk die speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen door Daryl van Wouw! Zoals je vast wel weet: Daryl is een van Nederlands meest succesvolle modeontwerpers van dit moment. De jurk is gemaakt van het bekende rode oneMen shirt, met daarop de afbeelding van een oneMen pionier.
Voor meer info én hoe je zelf een steentje bij kunt dragen kijk je op www.oneman.org!

Deel dit artikel
Back to top