Fashion

Schoenen van Baby Phat

Wereldwijd - Baby Phat, het Amerikaanse modemerk dat in 1998 voortvloeide uit mode- en hip hoplabel Phat Farm, heeft sinds kort ook een schoenenlijn. De collectie bestaat onder meer uit badstoffen sandalen met sleehak, enkellaarsjes met hoge hakken, slippers met en zonder (kurken) sleehak, pumps met riempjes in zilver, goud, rood en geel en sneakers. De laatstgenoemde zijn onder meer uitgevoerd in luipaardprint. Ook zijn er (lage en hoge) sneakers met Oosterse invloeden in allerlei kleuren.
Baby Phat is ontstaan als publiciteitsstunt voor Phat Farm. T- shirts werden gefabriceerd met de tekst Baby Phat erop. Al snel werden de t-shirts gedragen door modellen en beroemdheden. De beslissing om een gehele Baby Phat collectie te lanceren werd vervolgens snel gemaakt en in 1998 werd Kimora Lee, ex- model voor Chanel en vrouw van Hip Hopper Russell Simmons, aangesteld als creatief directeur.
Russell Simmons, oprichter en algemeen directeur van Phat Fashions, brengt Hip Hop in vele facetten van het bedrijfsleven en de media: van creditcards tot energy drinks, van magazines tot mode. Zo richtte hij ruim 12 jaar geleden het populaire Phat Fashions op, waaronder de merken Phat Farm en Baby Phat vallen. Russell wil met Phat Farm een nieuwe kijk geven op sportkleding, waarbij het ontwerp invloeden uit de rapcultuur alsmede de ietwat kakkineuze blousen en colberts staan. Naast Phat Fashions richtte Russell o.a. Def Jam Records op, de Hip Hop Summit Action Network (HSAN) en samen met zijn broers (Danny en Joseph, de laatste beter bekend als Rev Run van Run DMC) de Rush Philantropic Arts Foundation.
Als ex- model voor bladen als Vogue, Elle, Harper's Bazaar en modehuizen als YSL, Gianfranco Ferre, Givenchy en Fendi was Kimora Lee allang een bekendheid voordat ze aan het roer stond van Baby Phat. Haar glamoureuze en sexy stijl doorvertalend naar haar half- jaarlijkse thematische collecties, is Lee behalve als typisch Amerikaanse celebrity ook als ontwerpster, zeer populair.
Voor een verkoopadres van schoenen van Babyphat in jouw regio kan gebeld worden met 0416- 563361. Schoenen van zowel Phat Farm als Baby Phat zijn de koop vanaf €79. Kijk voordat je gaat bellen eerst even bij WIN. good2b geeft 2 paar schoenen (m/v) van Baby Phat en Phat Farm weg! De winactie loopt t/m 9 juli.

Deel dit artikel
Back to top