Fashion

Bread and Butter

Barcelona en Berlijn - Van 5 juli t/m 7 juli in Barcelona en van 14 t/m 16 juli in Berlijn vind modevakbeurs Bread and Butter plaats. Een van de grootste en meest eigentijdse beurzen in zijn soort.
Opgericht in 2001, is Bread and Butter ontstaan uit een vraag naar een modevakbeurs waar naast grote merken ook meer onbekende en progressieve labels hun collecties aan de inkopers van Europa kunnen tonen en verkopen. Inmiddels vijf jaar later is het concept met een bezoekersaantal van 71.000 personen en een standhoudersaantal van bijna 2.000 modemerken zeer succesvol. Behalve vakbeurs is Bread and Butter met groots opgezette modeshows van onder meer G- Star en Guru, de BBB Studio waar jonge ontwerpers hun creaties verkopen en een eigen magazine genaamd Bullet, uitgegroeid tot een groots evenement waar cultuur en mode elkaar ontmoetten. Zo wordt aan culturele stromingen als straatmode aandacht besteed en zijn muziek en kunst ruim vertegenwoordigd. Hoogstaande modelabels als AF Vandevorst, Xuan Thu Nguyen en Surface 2 Air staan alleen op een modevakbeurs als Bread and Butter. En ook de meer vooruitstrevende tijdschriften van Europa als Dazed & Confused en Wad zijn op het half jaarlijks evenement aanwezig.
Samen met mode(vak)pers, eigenaars en inkopers van winkels en overige modeprofessionelen wordt geïnspireerd en gecultiveerd om op deze manier het volgende half jaar weer een modevakbeurs te organiseren die niet bang is de grenzen tussen commerciële en minder commerciële mode op te zoeken.
Benieuwd? Helaas, Bread and Butter heeft een strenge selectiecommissie. Alleen personen werkend in de modebranche kunnen via BreadandButter.com een toegangsbewijs aanvragen.

Deel dit artikel
Back to top