Fashion

Modeshow Irvinx in Jackie

Rotterdam - Op donderdagavond 16 februari zal upcoming couturier Irving Vorster onder zijn label Irvinx acte presence gaan geven in restaurant club Jackie in Rotterdam. Hij showt deze avond zijn tweede collectie. Voor iedereen die de collectie nog niet heeft gezien, is dit vervolg een mooie kans de couturestukken alsnog te aanschouwen. De kleding straalt oogt very chique door de grafische, asymmetrische vormen, gecombineerd met florale prints en prachtige details. Ondanks het feit dat hij zich niet wil binden aan het seizoen, lonkt de nieuwe collectie toch naar het voorjaar door de grote mate van ‘flaneerbaarheid’.
Irving Vorster ontwerpt al bijna tien jaar zelfstandig couture voor vrouwen en is voor kenners al lang geen onbekende meer. Hij studeerde de aan de HKU in Utrecht en haalt zijn inspiratie hoofdzakelijk uit organische vormen in de natuur en uit de architectuur. Dit komt vooral tot uiting in de (coupe)constructies die hij toepast, die resulteren in een vloeiend, soms scherp lijnenspel. Op het eerste gezicht kunnen zijn creaties herkenbaar en klassiek overkomen, maar als je beter kijkt, zie je dat de uitwerking en details vaak onvoorspelbaarder zijn. Zijn materiaalgebruik is niet allerdaags, plexiglas en aluminium zijn materialen die in zijn kleding terug komen. De vluchtigheid van de modeseizoenen en de laatste trends gaat hij zoveel mogelijk uit de weg. Zijn benaderingswijze is vrij conceptioneel. Experimenteren gaat hij ook niet uit de weg, maar het mag niet ten koste gaan van de vrouwelijke elegantie. Irvinx streeft vooral naar “waardevastheid” in zijn creaties, originaliteit en kwaliteit.
De modeshow zal ondersteund worden met een schoenencollectie van topschoenontwerper
Rene van den Berg en een ingenieuze tassenlijn van Ignoor. De modeshow vindt plaats op 16 februari om 21:00 uur in Jackie in Rotterdam. Entree is € 10. En de dresscode is: 'be your own Jacky'.

Deel dit artikel
Back to top