Fashion

Underground Fashion Talent Amsterdam in More

Amsterdam - Genoeg van massa-gedrag? Of dat je op die premiere iemand tegenkomt in dezelfde laag uitgesneden turqoize jurk? Hier is je redding: De Amsterdamse underground mode scene is in opkomst!
Underground Fashion Talent Amsterdam (UFTA) is een kleinschalig fashion-event waar new, young and hot designers de kans krijgen om zijn/haar collectie te tonen. De eerste UFTA kun je gaan bijwonen in de More op donderdag 24 november.
Het fashion event geeft designers de kans om hun collectie te tonen. Deze collecties worden niet alleen onder de aandacht gebracht bij de fashion incrowd, maar de More is ook gewoon open voor iedereen die into fashion is. Geen strikte en besloten Fashion Week taferelen dus, maar puur aandacht voor de fashion en het talent hierachter.
Op donderdag 24 november staat de More in het teken van de Amsterdamse Kim Siderius. De 29-jarige Kim heeft zonder enige academische achtergrond al 2 collecties op de markt gebracht! Zij ontwerpt en maakt alles zelf op haar zolderkamertje in Amsterdam-West.
Op dit moment wordt haar kleding al vaak gebruikt voor diverse glossy magazines, gedragen door verschillende sexy vrouwen. Kim Siderius staat bekend om haar sexy avond jurkjes, die dus uniek zijn. Zij onderscheidt zich namelijk van de bestaande designers doordat ze van haar jurkjes telkens maar 1 maakt. Je hebt dus altijd een ONE-piece dress! Ook is haar collectie ruim betaalbaar en daarom zeker zo van de catwalk in je kast te krijgen. Haar inspiratiebronnen zijn vooral vrouwen die ook werkelijk hun vrouwelijkheid durven te tonen op een sensuele manier. “Het lichaam van een vrouw is prachtig en dat mag gezien worden” Zij maakt graag gebruik van zachte, rekbare materialen, die door middel van moulage en draperieën de vorm van het lichaam aannemen, hierdoor krijgen haar jurken een comfortabele uitstraling.
De drijfkracht achter UFTA is Sunny. Sunny heeft na jarenlange ervaring in de mode ondervonden dat er voor veel designers, in de gevestigde scène, weinig kansen liggen om hun collecties te tonen. De UFTA zal elk half jaar plaatsvinden met elke keer nieuwe designers. Voor de volgende UFTA hebben zich al 3 designers gemeld. Jij ook kunt je hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar HenSproductions@chello.nl. De eerste editie met Kim Siderius vindt plaats in de More op donderdag 24 november, de avond begint om 20.00uur en de show zal ongeveer een kwartier duren. Voor een voorproefje van Kim’s stijl ga je naar haar website www.kimsiderius.nl

Deel dit artikel
Back to top