Fashion

'album van de week': Madonna

Zo ongeveer het meest enerverende album in tijden. Geen kwestie van U love it or hate it , dit album gaat serieus alle kanten op en moet je hoe dan ook wel wat doen. Hoewel wij bij good2b normaliter een zeer uitgesproken en unaniem oordeel hebben, zijn de meningen over Madonna’s nieuwe onwijs verdeeld.
Maddy’s single Hung Up doet ons allen swingen en denken aan ouwe Abba tijden, meezingen, dansen, playbacken, alles hoort erbij. Het tweede nummer Get Together geeft mij een enorm brede grijns op mijn snuit, de underground elektro sound komt hierin vet hard tevoorschijn. Op de een of andere wijze weet Madonna altijd net die sound uit de underground op te pikken en hem zo te draaien zodat ‘ie voor iedereen toegankelijk wordt.
Het heerlijke Get Together laat mij wensen in een club te staan met oogjes toe om me mee te laten voeren op de slicke techno beat! Teksten negerend – I Really Wanna Be With You- maar compleet uit je dak op de sound van dit nummer. Bij deze voorspel ik dat nummero 2 van Confessions de volgende single van Maddy wordt!
Waar het derde nummer – Sorry- over gaat, ik heb geen idee. Madonna brabbelt iets van Je suis Desolee en Iek Ben Droevig. Blijkt dat Madonna dacht dat ‘sorry’ in het Nederlands ‘Ik ben droevig’ betekent. Waarom ze nu ineens in verschillende talen gaat praten is voor mij compleet onduidelijk, wellicht omdat het leuk is voor de fans om Maddy te horen praten in hun eigen taal? Klinkt mij in ieder geval iets te commercieel en gelikt in de oren... Het daarop volgende elektronummer Future Lover daarentegen is te strak geproduceerd en is absoluut ook een van de betere tracks van dit album.
Ongelooflijk hoe ze het keer op keer flikt. De underground trend spotten, het weten te verpop-pen en zo de bruutste sounds van de dikste producers bekend maken bij de mainstream. Madonna kreeg bij Confessions on a Dancefloor weer hulp van Mirwais, maar ook van disco held Stuart Price. Stuart Price, ook wel bekend als Jaques le Cont, het genie van Zoot Woman en Les Rythmes Digitales, hielp Madonna met het produceren van de lekkerste dansbare disco- elektro-nummers. Madonna weet op een of andere miraculeuze wijze altijd de tofste relatief onbekende producers van het moment te scoren, om dan een totaal up to date geluid tevoorschijn te toveren. Dit keer geen geisha maar op en top dance muziek, met Abba en elektro invloeden... Het moet nog eens gezegd worden: Hoera voor de jaren 80 revival! Deze dame weet hoe ze de juiste snaar moet raken. Confessions is hierdoor dan wel niet extreem vernieuwend, maar wel heerlijk eenvoudig klinkende superdansbare synthpop! Tekst: Frederieke Janssen)

Deel dit artikel
Back to top