Fashion

Hip Of Horror: De Scrunchie

In modeland kan het vaak niet gek, opvallend of vernieuwend genoeg zijn. Maar soms zijn er van die items of trends waar we toch onze twijfels over hebben. En die bespreken we maar al te graag in de Hip of Horror rubriek.

We merken veel van de 90's comeback komend seizoen, de mom jeans, crop tops, tuinbroeken en ultra witte sneakers zijn overal van de catwalk tot in het straatbeeld te vinden. We zijn fan van veel van deze trends, doordat ze altijd kleine transformaties ondergaan om in het huidige modebeeld te passen.

De scrunchie was een mega hit in de jaren 80 en 90 en vrijwel iedere vrouw was eigenaar van het onsubtiele haarelastiekje. Op de catwalks van Ashish, Jean Paul Gaultier en Vivienne Westwood spotte we de scrunchies al als statement; nog uitbundiger en in-your-face als ooit te voren.

Een aantal celebs die de goede oude tijd missen, werden ook al gespot met het item en high-street merken die bekend staat om hun jaren 90  geïnspireerde items als Topshop en American Apparel verkopen de elastieken nog steeds of opnieuw.

Één voordeel dat we al kunnen bedenken aan deze trend is dat ons haar blij met ons zal zijn. De zachte elastieken zijn namelijk veel minder hard voor ons haar en kan haarbreuk voorkomen terwijl de huidige elastieken die we strak omknopen weinig goed brengen.

Kan deze look een leuke twist geven aan een outfit of is dit echt een no-no?

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top