Beauty

7 verrassende beauty feitjes over koffie

Ondanks dat koffie door de health-movement van de afgelopen jaren een slechte reputatie heeft gekregen op gebied van gezondheid is het nog steeds de reden waardoor wij fijner opstaan. Maar het blijkt dat de vloeibare vorm, de boon zelf en wat overblijft in de filter allemaal wonderen kan doen op het gebied voor onze beauty routine. 

1.Antioxidanten
 
Bij power foods zoals blauwe bessen en granaatappel denken we aan de werking van antioxidanten. Koffie is het laatste waar we aan denken aangezien dit het eerste is wat er in ieder detox dieet uit word gegooid. Het blijkt dat een kopje koffie eigenlijk heel goed kan werken als antioxidant voor de huid. De antioxidanten in koffie werken als een antianging methode voor de huid doordat er flavonoïde inzit die de huid beschermen tegen hitte, licht en andere onzuiverheden in de lucht. 
 
2.Bescherming
 
De beschermende antioxidant in koffie kan zelfs positief effect op je haar hebben. Haar maskers met java voorkomen het afbreken van haar en laten het haar glinsteren. Plus, je haar ruikt de hele dag lekker. 
 
 
 
3. Depuff
 
Caffeïne word vaak in haar producten en in gezichtsverzorging gebruikt. Caffeïne doet wonderen als trucje tegen 'opgezwollen' ogen. Koffie haalt de puffiness weg doordat de bloed stroming word onderdrukt door caffeïne en zo de overbodige vloeistoffen onder de huid verdwijnen.  
 
4. Anti Cellulitus Scrub
 
Niet alleen zijn de resten in de koffie filter ideaal als homemade scrub op een budget, ook hebben de stoffen in koffie effectieve werkingen. Beyoncé zweert bij een koffie-scrub om haar benen en billen strak te houden en cellulitus tegen te gaan en te voorkomen.  Ook zijn de korrels van koffie zachter voor de huid dan andere natuur producten als zand of zout die vaak harder zijn en niet oplossen. 
 
5.Tighten Up
 
Koffie heeft een diuretisch effect op het lichaam waardoor het graag in crémes en serums word gebruikt. Koffie kan tijdelijk de vet cellen minimalizeren doordat het vloeistoffen uit vetcellen trekt en cellulitus daardoor kan worden voorkomen. Doordat de vetcellen krimpen kan de huid strakker worden gemaakt van buitenaf als je het van tijd tot tijd gebruikt. 
 
6.Kalmerend
 
Ookal denken we niet aan een kalmerende factor als we aan koffie denken, kan koffie de huid kalmeren. Mensen met een dunne huid krijgen sneller een rode huid en krijgen sneller rimpels en onzuiverheden. Koffie kan die allemaal kalmeren en de antioxidanten kunnen ervoor zorgen dat je een egalere minder geirriteerde huid krijgt. 
 
7.Stralend
 
Iedereen kent de kracht van de wake-up die koffie ons elke ochtend en door de dag geeft . Koffie doet hetzelfde voor je huid, Als je een gezichtsmasker van koffie maakt kan word je bloed stroming versnelt waardoor je huid een stralende glow krijgt. Dus drink up, ladies!
 
Deel dit artikel
Back to top