Fashion

DIY: One Shoulder Mesh Top

Sport meets fashion! Al jaren hebben sport en fashion een klik, maar dit jaar is het overduidelijker dan ooit! Op de catwalk zagen we ontzettend veel atletische invloeden voorbij komen. Van sneakers bij Chanel tot de glanzende shorts van Marc by Marc Jacobs. Daarom hebben wij vandaag een sporty Do it Yourself voor je klaarstaan. 

Mesh kwam keer op keer voorbij in de collecties van de designers. Dit materiaal met kleine gaatjes wordt veel gebruikt in sportkleding, maar in de vorm van een one schoulder top is mesh opeens heel chic! Deze DIY van A pair and a spare lijkt heel ingewikkeld, maar let op: dat is het niet!

Wat heb je nodig? 
- witte stof met gaatjes
- schaar
- spelden
- witte draad
- naaimachine

1. Knip een stuk stof uit van 1,5 meter lang. De breedte bepaal je door een T-shirt op te meten dat bij jou baggy zit. In het voorbeeld is een breedte van 50 cm gebruikt.

2. Leg de stof op tafel en maak een 'twist' in het midden van de stof.

3. Als je de stof hebt gedraaid (dit is het one-schoulder gedeelte van je top) vouw je hem dubbel zodat de uiteinden van de stof op elkaar komen te liggen. Zet de zijkanten vast met wat spelden.

4. Naai de zijkanten van de stof vast, maar houd bovenaan ruimte over voor je armen. Laat aan één kant een paar centimeter meer open, zodat er genoeg ruimte is voor de open schouder.

DIY One schoulder Mesh top

Keer de stof binnenste buiten en klaar! Je kunt de top combineren met een triangle bikini, door de bandjes over één schouder te knopen. Is dat jou iets te sexy? Combineer hem dan met een one schoulder top.

DIY one schoulder mesh top

Bron

Deel dit artikel
Back to top