Fashion

The Classic Collection van FracasNoir

Het Zweeds-Nederlandse modemerk FracasNoir is duidelijk door een vrouw opgezet die weet wat vrouwen willen dragen. De items van alleen de mooiste kwaliteit in natuurlijke materialen als wol, katoen, linnen en zijde zijn gemaakt voor de vrouw die de klassieke kleding van de jaren 40 en 50 kan waarderen. In hun luxueuze lijn The Classic Collection lanceert FracasNoir een collectie geïnspireerd door de kokerrokken en ingesnoerde tailles van the good old days voor betaalbare prijzen. 

Ieder kledingstuk van FracasNoir is zorgvuldig gemaakt met spanx om de vormen van de vrouw zo mooi mogelijk naar voren te laten komen zonder lijntjes of bobbels.The Classic Collection is niet seizoens of tijdsgebonden, de items zijn klassiekers die zijn vernieuwd voor de hedendaagse vrouw.

 
Susanne Waldau-te Brake, oprichtster van het merk, vertelt: “Bij FracasNoir draait het niet om fris en vrolijk. Au contraire: het biedt vrouwen een kans om hun sensuele en voluptueuze kant te tonen en hun honger naar organza en zijde te stillen.Een collectie die vrouwen er niet alleen mooi laat uitzien, maar ook uiting geeft aan hun persoonlijkheid en elan. Hoewel FracasNoir op het eerste gezicht misschien wat braaf overkomt, schuilt onder de lagen van luxe kleding een ondeugende en verleidelijke vrouw die klaar is om zich van haar speelse kant te laten zien.” 
 
 
FracasNoir is inmiddels synoniem geworden aan de 'duistere alter ego’ van de designer. “Ze was waarschijnlijk meer de vrouw die ik wilde zijn dan de vrouw die ik in werkelijkheid was. Belle de Jour van Joseph Kessel of Gilda zoals die door Rita Hayworth werd vertolkt. Ik kwam het dichtst bij hen in de buurt door hun parfum te dragen – altijd rijk, krachtig en uiterst verleidelijk, maar nooit saai. Combineer dat met een kokerrok, een zijden blouse en een paar Mary Janes van lakleer en de wereld ligt aan je voeten.”

 

Shop de collectie op FracasNoir op hun website.

Deel dit artikel
Back to top