Fashion

Designermerken shoppen voor fijne prijzen

Bij outlet shoppen denk je nou niet bepaald aan nette winkels en een goede service. Sterker nog, je verwacht bergen met kleding, overvolle rekken en ellendig lange rijen bij de kassa. Maar niets is minder waar. Ik reisde af naar Bicester Village Londen en La Vallée Village Parijs om het gevoel van 'chic outlet shopping' te ervaren.

De reis start in het zonnige Bicester Village, een mini-dorpje van designer outlets, op ongeveer een klein uurtje rijden van Londen. Dit schattige dorpje is speciaal gebouwd in Engelse stijl. Van traditionele rolluiken en retro straatlantaarns tot romantische bloemenperken en natuurlijk ontbreken ook de old school rode telefooncellen niet. Aan designer outlets kom je hier ook zeker niets te kort. Bicester Village biedt plaats aan meer dan 130 boetieks van echte topdesigners. Denk: Dior, Chloé, Diane von Furstenberg, Dolce & Gabbana, Kenzo, Valentino, Prada, Stella McCartney en ga zo maar door. Natuurlijk vind je in Bicester ook veel Britse designers, zoals Matthew Williamson, Vivienne Westwood, Smythson en Burberry.

Als eerste bezoek ik de Dior shop en ook bij Céline, Yves Saint Laurent en Kenzo neem ik een kijkje. Wat een geweldige items, wat een mooie kwaliteit en wat een fijne prijsjes! Oke, een paar Dior pumps voor 50 euro ga je niet vinden, maar schoenen die zijn afgeprijsd van 700 naar 280 euro zijn er wel. Als je dus op zoek bent naar bijvoorbeeld een designerbag, dan is Bicester Village the place to be.

Yves Saint Laurent Bicester Village

Chic Outlet Shopping

Bicester Village is niet het enige dorpje waar je designerkleding kunt shoppen tot je erbij neervalt. Chic Outlet Shopping - want zo heet de overkoepelende organisatie - heeft in heel Europa mini-dorpjes uit de grond gestampt. Zo kun je onder andere ook in Parijs, Barcelona, Milaan, Brussel en Frankfurt profiteren van flinke kortingen op designeritems. De kortingen starten bij 30% en lopen op tot 60%, maar soms zijn de kortingen nog hoger. Bijvoorbeeld tijdens de uitverkoop. In Bicester Village kennen ze dan de 'Further Reductions', waarbij je nog eens extra korting krijgt op de outletprijs.

Hoe kan het nou dat ik in Bicester Village een Michael Kors zonnebril scoor ván 196 euro vóór 98 euro? Dat komt doordat de outlets oude voorraden verkopen, die zijn overgebleven uit de 'normale' winkels. Dat neemt niet weg dat de designeroutlets onder doen voor de winkels, zoals we die bij ons in de P.C. vinden. De outlets in Bicester en La Vallée Village zien er net zo chique uit en ook de service is top. Zo is er zelfs een handsfree service: voor een paar euro per dag kun je al je geshopte kleding achterlaten in de winkels, om ze vervolgens aan het einde van de dag op één punt weer op te halen.

La Vallee Village Parijs Shopping Designeroutlets

La Vallée Village

Na Bicester Village gaat de reis door richting Parijs. Voor het bezoek aan La Vallée Village rij ik richting Disneyland, want het mini-designer dorpje bevindt zich daar vlakbij. En hoewel de regen met bakken uit de lucht komt, mag dit de pret absoluut niet drukken. La Vallée Village is een waar shopping walhalla in Parisian style. Ook hier zijn de grootste internationale designers gevestigd, maar je vindt er ook veel fijne Franse designers zoals Sonia Rykiel, Sandro, Maje en Ba&sh.

Natuurlijk neem ik een kijkje bij Sandro, één van mijn favoriete shops. Ik trek het ene na het andere geweldige item uit de rekken. Ik vind een super mooi shortje, met een tropische print, dat ik absoluut wil passen. En ook de broek en jurk met dezelfde print móét ik aan zien. De verkoopster hangt de items alvast in de paskamer, zodat ik op mijn gemak verder kan kijken. Een andere verkoper doet nog wat suggesties: "Wat dacht je van deze lila top? Die past geweldig bij die tropische broek!" Proberen kan altijd en dus duik ik de paskamer in. Na alles tien keer geprobeerd te hebben ga ik uiteindelijk toch voor alleen het shortje, dat is afgeprijsd van 135 naar 81 euro. Als ik even later met een mooie kartonnen Sandro tas de winkel uit loop kan ik mijn geluk niet op: dit is echt chic shoppen!

Sandro Michael kors outlet shoppen

Shopping express

Hoe kom je nu van Parijs of Londen in de villages? Dat kan per trein of per taxi, maar er is ook een andere optie. Ieder mini-dorpje van Chic Outlet Shopping heeft namelijk zijn eigen shopping express. Dit is een shuttle service die twee keer in de ochtend naar de villlages rijdt en je 's middags weer terug brengt. Super makkelijk dus! De shopping express is te boeken via de website.

Boissier La Vallee Village

Maasmechelen Village

Zijn Londen en Parijs jou nét iets te ver? Dan kun je ook de auto of trein richting Maastricht pakken, want vlak over de grens in België vind je Maasmechelen Village. In deze village zijn misschien minder grote designers te vinden dan in Londen en Parijs, maar wel heel veel fijne (denim)merken. En Scotch & Soda, G-Star, Diesel, Sandro, Maje, Michael Kors en Liu Jo zijn met 60% korting opeens héél erg betaalbaar!

Best of Belgium

Ook een beetje Belgische cultuur snuiven? Dat kan! Van 6 mei tot 15 augustus is Maasmechelen Village namelijk ondergedompeld in het surrealisme van de Belgische kunstschilder Magritte. Tijdens deze periode is de village is versierd met unieke voorwerpen uit Magritte's kunstwerken én er is een pop-up store waar zijn objecten worden aangeboden. Ga jij een kijkje nemen?

Bekijk meer foto's van Bicester en La Vallée Village in onderstaande gallery.

Deel dit artikel
Back to top