Fashion

What's in store?: AMATØR

Elke week duikt Fashionscene een kledingwinkel in om je een sneak peek te geven van de trends en nieuwste collecties. Naast het showen van de kledingrekken, nemen we natuurlijk ook volop foto's van het interieur, de paspoppen en losse items die je móet hebben!

AMATØR kwam in 2011 tot stand nadat Eline Starink geïnspireerd werd door veel gesprekken met vrouwelijke collega’s . Eline zag in dat de business wereld, bestaande uit zwarte uniforms, contrast en individualiteit nodig had.
De Noorse Eline is opgegroeid in een Noors dorpje omringt door prachtige bergen aan de zee. De puurheid en waardering van de kleine dingen in het leven schijnt door in de collectie en haar inspiratiebronnen.


 

Één van die inspiraties is haar broertje. De naam van het label AMATØR is toegewijd aan Christian die met het Syndroom van Down is geboren. “To the outside world he has his limitations, but in his own world, he has his own adventures to experience, things to love, games to play and lessons to learn. His determination is admirable and his optimism is something money could never buy. I can watch him drawing for hours. When we’re together we laugh at the funny faces we make and we laugh even harder at our clumsiness during walks around the lake. We’re not that different, we both have our imperfections and we both see the beauty in them. The beauty of being an AMATØR.”


 

De opvallend mooie tijdelijke boetiek op de Herengracht laat zien waar het merk voor staat.  Met een rauwe achtergrond maar een verzorgde inrichting en verfijnde kwalitatieve stoffen is de winkel een vertaling van AMATØR. 


 

Het logo dat opzich al veelzeggend is, wordt op shirts en sweaters als statement gebruikt en subtiel verwerkt in verfijnde knits en blazers. De specialiteit van het label blijft bij de oorspong van het merk, blazers en jasjes. AMATØR heeft ieder seizoen het item waar het merk mee begonnen is in verschillende stijlen, stoffen en cuts die de kennis over wat vrouwen willen dragen demonstreert. De kleding van AMATØR wordt gecomplemeteerd door de geraffineerde sieraden van Ivy & Liv die bij hun winkel te vinden zijn. 

 

 
De lijn van AMATØR is te vinden in tientallen winkels in Nederland met onder andere Tenue Des Nîmes op de Elandsgracht. De tijdelijke boetiek van AMATØR is gevestigd in het oorsponkelijke pand van lingerie label Lovestories, wat in augustes weer open gaat en is zeker een bezoekje waard:

 
 
 
 
 
 
 
Deel dit artikel
Back to top