Fashion

River Island en War Child ontwerpen T-shirt

In de modeindustrie is er steeds meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Eco-fashion labels en maatschappelijk verantwoorde lijnen schieten als paddestoelen uit de grond. River Island pakt het net weer even anders aan: de modeketen heeft haar handen ineen geslagen met War Child en komt met een speciaal T-shirt om oorlogskinderen te ondersteunen.

Het T-shirt is een exacte replica van het shirt dat John Lennon droeg in 1971. Het oorsponkelijke T-shirt, met daarop de woorden 'come together'  werd in 1969 ontworpen door Arnie Goodman en Rob Rose. Zij gaven de T-shirts aan hun muzikale vrienden om de vrede te promoten. 

Ben Lewis, CEO bij River Island is ontzettend blij met de samenwerking. "Door deze exclusieve samenwerking hopen we niet alleen het bewustzijn van War Child bij de retailers te verhogen maar ook de kinderen te ondersteunen die een verschikkelijke oorlog hebben meegemaakt." 
 
Het dames en heren T-shirt zal ongeveer € 22 euro gaan kosten. Het kinder T-shirt € 9,75. De opbrengst gaat geheel naar War Child. Het is nog niet bekend vanaf wanneer de shirts verkrijgbaar zijn. 


 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top